Negyvenet előzve 31. lett a Szalay-Bunkoczi páros

Negyven autót előzve a harmincegyedik helyen zárta a Dakar szerdai szakaszát a Szalay-Bunkoczi páros, pedig a kettős dolgát egy defekt is nehezítette. Ezúttal viszont az Opel túlmelegedése nem okozott gondot.


A Dakar 750 kilométeres, San Juan és Chilecito közötti szakaszát remekül teljesítette a Szalay Balázs-Bunkoczi László duó az Opel Antarával szerdán. A versenyzők ugyanis összesen negyven autót megelőzve zárták a negyedik etapot a 31. helyen, ezzel pedig összetettben jelenleg 45. az egység. Ezúttal Szalayéknak nem akadt technikai problémájuk az Opellal, mely az előző két szakaszon többször is túlmelegedett. Ellenben tegnap egy defektet kapott az Antara, köszönhetően a helyenként éles sziklákkal, kövekkel tarkított útnak. Szalay Balázs a dakar.hu oldalon kifejtette, hogy az ötvenedik kilométerig tizenkét versenyzőt előztek meg, azután kapták a jobb hátsó defektet, ennek köszönhetően pedig visszaelőzték hárman. A pilóta hozzátette, emellett a szakasz utolsó harminc kilométerén többen feltartottá őket, a laza szerkezetű porhomok miatt pedig nem tudtak annyira közel menni az előttük haladókhoz, hogy előzési pozícióba kerüljenek, és ezzel sok időt veszítettek. Ezzel együtt elégedett lehet a kettős, hiszen tizenhat helyet javítottak a keddi összetett eredményükhöz képest.

A másik magyar páros, Sebestyén Sándor és Bognár József szintén javított a harmadik szakaszban kivívott pozíciójukhoz képest, a kettős ugyanis a 97. helyen ért célba, amivel a 104. összetettben a toyotás duó. A Szalayékat kísérő versenykamion 30-ként zárta a negyedik etapot, ezzel 26. a Darázsi-Hoffman-Vörös trió. Versenytársaik közül ismét a De Rooy-Rodewald-Colsoul alkotta egység vezeti a viadalt. Az autósok versenyében a francia Peterhansel szakaszgyőzelmével összetettben is az élre ugrott, a tabellán a toyotás De Villiers valamint a Minivel versenyző Roma követi.

A motorosok mezőnyében úgy tűnik idén is óriási csatát vív egymással a francia Depres és a spanyol Coma, a negyedik szakaszt utóbbi nyerte, az összetettben viszont előbbi áll az élen. A quadosok között tart az argentin uralom, igaz újabb dél-amerikai birtokolja jelenleg az első helyet, Maffei átvette ugyanis a vezetést honfitársai, a két Patronelli előtt.
 

Videók