Esős időjárás nehezítheti a versenyzők dolgát a Veszprém ralin

A 29. Veszprém-ralit szombaton és vasárnap rendezik, különlegessége pedig az lesz, hogy szombaton a ranglista első 15 versenyzője Királyszentistván közelében kvalifikációs futamon vesz részt, amelynek eredménye alapján választhatják meg rajtpozícióikat.


Hét gyorsasági szakaszon több mint 121 kilométer vár a rajthoz állókra a vasárnapi Veszprém-ralin, a HUMDA országos ralibajnokság idei negyedik futamán, melynek murvás pályáin az esős időjárás is nagy kihívás elé állíthatja majd a versenyzőket - ismertette Lakatos Róbert, a szervezőbizottság vezetője a verseny szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Lakatos Róbert felhívta a figyelmet arra is, hogy a biztonság és a környezet védelme érdekében csak az előre kijelölt nézői pontokra várják az érdeklődőket, ahonnan ingyenesen tekinthetik meg a versenyt. A központi szervizpark a Veszprém Arénánál lesz, amely szintén látogatható - tette hozzá.

Brányi Mária (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere a verseny szervezőivel folytatott évtizedes együttműködést méltatva rámutatott a város életében évről évre visszatérő rendezvények fontosságára.

"Ezekből zenei, színházi program már sok van, de aktív sportrendezvény kevesebb, ezért is fontos az önkormányzatnak a Veszprém-rali" - mondta.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Veszprémben kultusza van a ralinak. Az itt élők jelentős részének az identitásához hozzátartozik a verseny, amely minden évben nagy látogatottságú.

Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója a murvás pályák kiemelt szerepéről beszélt, és úgy fogalmazott: közép-hosszútávon is lennie kell olyan tradicionális murvás futamoknak a hazai bajnokságban, mint a veszprémi és a székesfehérvári.

Őry Tamás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) alelnöke megerősítette mindezt, és kiemelte: az új elnökség céljai között szerepel a murvás versenyek rendezése, mert a nemzetközi viadalokon is sok ilyen pálya van.

Szujó Zoltán, az MNASZ elnöke a rali egyik vidéki fellegvárának nevezte Veszprémet, majd a közlekedésbiztonság és a környezetvédelem jelentőségéről beszélt. Mint mondta, az autósport szerepe változóban van, de vonzereje továbbra is nagy.


A 29. Veszprém-ralit szombaton és vasárnap rendezik, különlegessége pedig az lesz, hogy szombaton a ranglista első 15 versenyzője Királyszentistván közelében kvalifikációs futamon vesz részt, amelynek eredménye alapján választhatják meg rajtpozícióikat. A hét gyorsasági szakaszt - a hegyesdi, a kislődi és a Veszprém határában fekvő kislőtéri pályákon - vasárnap teljesítik a versenyzők, a nap végén a céldobogó a Veszprém Arénánál lesz.

Farnadi Ágnes, az összetettben második helyen álló Turán Frigyes navigátora az egyik legváltozatosabb pályának nevezte a veszprémit, hozzátéve, hogy bár egynapos lesz a viadal, a gyorsasági szakaszok hosszabbak lesznek, ezért fejben végig ott kell lenniük a sikerhez.

"A porosabb, melegebb időjárást jobban kedveljük, de mindenképpen győzelmi céllal vágunk neki a versenynek" - jelentette ki a Shell Helix Ultra csapatának navigátora.

Borítókép: larocosport.hu

Videók