Durva balesetet szenvedett a magyar Dakar csapat

Már az első gyorsasági szakaszon véget ért a korábbi Dakar-rali útvonalán zajló Africa Race tereprali-verseny a Szalay Balázs, Bunkoczi László párosnak, akik esélyesnek számítottak az autósok között, ám egy baleset miatt fel kellett adniuk a viadalt.


Az Opel Dakar Team keddi közleménye szerint a magyar duó a marokkói Nador és Errachidia közötti első szakasz rajtjától 14,6 kilométerre nagy sebességgel egy homokfalnak ütközött, az autó pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. Mivel nemcsak a versenygép, hanem a navigátor is komoly sérüléseket szenvedett, a csapat kénytelen volt feladni a versenyt.

"Laci azt mondta, az itiner javításában az állt, hogy ezen a gödrön simán át lehet menni egyenesen, így nagy sebességgel érkeztünk, s túl későn láttam meg az előttünk lévő homokfalat" - idézte a közlemény Szalay Balázst, aki hozzátette, az Opel Mokka eleje hatalmas ütést kapott, s kiszakadt mind a két első kereke. "Én kimásztam, de Laci nagyon rosszul volt, őt egy néző segítségével húztam ki" - emlékezett vissza a pilóta.

A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, két csigolyája eltört.

"Nagyon le vagyok törve, de nem csupán azért, mert 14 kilométer után fel kellett adnunk a versenyt, amire egy évig készültünk, hanem azért is, mert ez lett volna az az év, amelyben tényleg lett volna esélyünk egy jó eredményre" - mondta még Szalay, ugyanakkor hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy navigátora minél előbb felépüljön a sérülésből.

Az Africa Race január 11-én zárul Dakarban.

Videók