Dakar: magyar örömautózás az utolsó előtti napon

Igazi örömautózásról, gyors, technikás pályákról, szinte átrepült dűnesorokról számoltak be a Sandlander Dakar Team versenyzői az utolsó előtti versenynap végén.


„Most már örülünk, boldogok vagyunk!” – kiáltott fel Sebestyén Sándor a szelektív célja után. „Teljesen elgurult a gyógyszerem, kilenc autót előztünk meg és toltuk le a kamionokat, nagyon élvezetem. Az elején kaptam egy defektet, de más kaland nem volt, a hajnalra újjáépített autónk hibátlanul működött”.

A 455-ös rajtszámú Toyota pilótája a tavalyi Dakaron már megjárt szakaszokat is felismert és örömmel nyugtázta, hogy „csont nélkül” végigmentek rajta. „A második felében nagy szerencsénk volt, nem volt előttünk senki, bátran nyomtuk neki a gázt”.

Sebestyén Sándor arra is kitért, hogy a táborban biztosan előkerül majd a magyar zászló. „Minden magyarnak köszönjük, aki egy percet is gondolt ránk ezen az eszeveszett kemény versenyen. Ígérem, hogy holnap nagyon fogunk vigyázni, hogy dicsőséget hozzunk a szurkolóknak, a családunknak és legfőképp magunknak; nagyon sok energia van ebben”.

A pilóta azzal is viccelődött, hogy már „Rumcájsz-méretű” szakálla van, legutóbb december 30-án, vagyis tavaly borotválkozott, s babonából Santiagóig nem is tervezte.

Navigátora, Bognár József is elégedettségének adott hangot amiatt, hogy a teljes csapat együtt van. „Bízunk benne, hogy holnap egy biztonságos autózással a chilei fővárosba fogunk érni és sokan büszkék lesznek majd ránk”.

A szelektív nagyon tetszett Pócsik Lászlónak, az UNIQA Safety Car pilótájának is. „Igazi élményautózás volt a nap, fel sem tűnt, hogy 441 kilométeres volt a mért szakasz, egyáltalán nem tűnt vészesnek. Mindkét autó hibátlan, remélem így marad holnapra is”.

Farkas Nándor – aki egyébként előző nap hajnali fél 3-ig maga is részt vett Sebestyénék autójának javításában – ugyancsak élvezte a pénteki szakaszt. „A második gyors utolsó 20 kilométerében ránk sötétedett, de hibátlan volt így is, nagyon jól láttunk a pályán, követhető volt az itiner” – emelte ki.

A Sebestyén Sándor – Bognár József kettős pénteken a 77. helyen ért be, Pócsik László, Farkas Nándor és Szaller Zoltán pedig eggyel mögöttük. Összetettben a 69. és a 71. helyen állnak; kategóriájukban, a T2-ben pedig a hatodik és nyolcadik helyet foglalják el.

A tegnapi szakasz végeredménye itt megtekinthető!

Videók