Dakar: Kiesett a magyar kamionos egység

Kiesett a Dakarból a magyar kamionos csapat, a legutolsó információk szerint. Egyelőre még a hírt nem erősítette meg az alakulat, de a verseny hivatalos oldalán már nincs a helyezettek között az egység.


Műszaki problémája adódott az Opel Dakar Team kamionos triójának a tegnapi szakaszküzdelmen, az alakulat hivatalos oldala szerint a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc alkotta együttes egy dűne tetején ragadt az Iquique és Arica közötti 694 kilométeres etap felén. A MAN versenygépben ráadásul tönkrement a kuplung, amit a helyszínen nem tudtak megjavítani a csapattagok, így vélhetően befejeződött a küzdelem a trió számára. Egy halványi remény azért az Opel Dakar Team szerint még van arra, hogy folytatni tudja az alakulat a viadalt.

Mindez ellen szól azonban, hogy a Dakar hivatalos oldalán már nem szerepel a helyezettek között a magyar team versenykamionja, így vélhetően a háromcsapatos magyar különítmény, a Sebestyén Sándor és Bognár József kizárása illetve kamionosaink kiesése után egyre fogyatkozott. Szalay Balázs és Bunkoczi László kettőse még versenyben van ráadásul az összetettben a 25. helyről várja a folytatást a duó.

Videók