Dakar: Felborult autó miatt került a magyar kamion

Az összetett 23. helyéről várja a folytatást a Dakar mezőnyének egyetlen magyar kamionos egysége, melynek pilótája, Darázsi Zsolt szerint eddig izgalmas számukra a problémáktól sem mentes megmérettetés.


Remekül teljesíti a Dakar-rali szakaszait az egyetlen magyar kamionos egység, a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc trió ennek köszönhetően jelenleg az összetett küzdelemben a 23. helyen állnak a MAN-nal. Az Opel Dakar Team kamionos alakulata szerdán a 26., csütörtökön a 33. helyen zárta a harmadik és negyedik etapot, melyről a dakar.hu oldalon Darázsi Zsolt elárulta, ment az adok-kapok. A MAN pilótája kifejtette, hogy izgalmasan telt a legutolsó két szakasz, sokat előzött ugyanis a trió, de őket is többen megelőzték, ez viszont egyáltalán nem zavarta az egységet. Darázsi Zsolt hozzátette, hogy az utolsó két etapon volt minden, ahogy fogalmazott szivatós, száguldozós rész egyaránt, a szerdai szakasz célja előtt pedig még némi plusz izgalom is. „Felborult egy autó, eltorlaszolta az utat, azt próbáltuk valahogy kikerülni. A végén már tökön-paszulyon át mentünk, de hála istennek beértünk a célba. Mondjuk a szakasz során háromszor legalább megfürödtem, mert amikor nyolcvannal belecsapódtunk a folyóba, bejött a víz a kabinba” – részletezte Darázsi Zsolt.
Némi technikai problémája akadt a csapatnak, tönkrement ugyanis a kamion központi kerékfújó rendszere, ezt azonban már megszerelte az alakulat, e nélkül ugyanis esélye sem lett volna a dűnéken közt a triónak. Emellett a MAN turbója is elszállt, így azt ki kellett cserélni. „Ezek után már minden rendben volt, egy gázon mentünk fel a hegytetőre, majd cseréltünk egy defektes kereket – lefordult a felniről – a végén még kihúztuk a mély homokból Sebestyén Sanyiékat, de aztán már viszonylag simán jutottunk el a célig” – tette hozzá Darázsi Zsolt, aki társaival az összetett 23. helyéről várja a folytatást.

A viadal majd csak holnap folytatódik, mivel Étienne Lavigne, a Dakar-rali versenyigazgatója csütörtök esti versenyzői eligazításon bejelentette, hogy törlik a verseny pénteki, Fiambalá és Copiapo közötti szelektív szakaszát. A törlés oka a kedvezőtlen időjárás. Az Andokban ugyanis nagy hó esett, az utak havasak és jegesek, a rendezők szerint pedig így nem alkalmasak arra, hogy a teljes mezőny időben áthaladjon rajtuk. A versenyzők így végül összekötő szakaszként teljesítik a távot. Szombaton viszont folytatódik a küzdelem Chilében, a Copiapo-Copiapo etappal, ami az egyik legnehezebb, leginkább erőt próbáló szakasz.

A magyar autósok közül a Szalay Balázs-Bunkoczi László páros jelenleg az összetett 39. helyén áll, míg a Sebestyén Sándor-Bognár József kettős a 101.

Videók