Dakar 2013: a zárónapon is érdekelt minden magyar egység

Egy nappal a zárás előtt versenyben van valamennyi magyar egység a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin, amelyen az összetettben mind az autósoknál, mind a motorosoknál a címvédő vezet.


A motorosok között a hazai közönség előtt szereplő Francisco López érte el a legjobb időt pénteken, a 13. szakaszon, a chilei Copiapo és La Serena között, az autósoknál pedig a Robby Gordon, Kellon Walch amerikai kettős nyert.    

A viadal honlapjának tanúsága szerint a magyarok közül a leggyorsabbnak a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó bizonyult, amely - jóllehet eltévedt - a 27. helyet érdemelte ki a szakaszon. A Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 77., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 78. lett az utolsó előtti napon. Összetettben a 85 autós egység közül Szalayék a 25., Sebestyénék a 72.,  Pócsikék pedig a 74. pozíció birtokában várhatták a befejező napot a maratoni viadalon.   

A kamionosok között érdekelt Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert hármas a 31. helyen áll. Szombaton, az utolsó versenynapon a mezőnynek Chile fővárosába, Santiagóba kell eljutnia, 630 kilométert - benne 128 kilométeres gyorsasági szakaszt - leküzdve.

Videók