Bunkoczi elégedett az első napi 22. hellyel

A magyar páros a 22. helyen ért célba az idei Dakar-rali első szakaszán. Bunkoczi László elégedett az első nap helyezésével, mint kifejtette, a hőség ellenére is örül, hogy ismét részt vehet a viadalon.


Az idei Dakar-ralin összesen 8373 kilométeren küzdenek meg a versenyzők, akik között az első szakaszon huszonkettedik lett az autósok közt a Szalay-Bunkoczi kettős. Az Opel Dakar Team navigátora a csapat honlapján, a www.dakar.hu-n kifejtette, a huszonkettedik pozícióban már a rajt előtt is kiegyezett volna, szerinte ugyanis aki tizenöt napon keresztül az első húsz környékén tud végezni, az a versenyző elégedett lehet magával. „Egy lépésen túl vagyunk, holnap egy újabbat kell teljesíteni. Nagyon megtanultam az elmúlt sok év alatt, hogy a Dakaron mindig csak a következő napra szabad koncentrálni. Külön öröm, hogy nem volt kapkodás a kocsiban, tudtuk, hogy ezért a helyezésért jöttünk az első napon és meg is csináltuk… Úgy mentünk, ahogy megbeszéltük” – részletezte Bunkoczi László.

A navigátor hozzátette, hogy rendkívül boldog azért, hogy újra részt vehet a világ legrangosabb terepralis küzdelmén, még annak ellenére is, hogy az első versenynapon az autóban 50 fok körüli volt a hőmérséklet, aminek köszönhetően elképesztően nehéz volt a 800 kilométeres első szakasz. A megmérettetés ma a Santa Rosa de la Pampa és San Rafael közötti 776 kilométeres etappal folytatódik.

Videók