Belvárosi gyorsasági szakasz és kiegészítő programok a hétvégi Győr-ralin

A hétvégén kerül sor a HUMDA országos ralibajnokság idei ötödik futamára, a WHB Győr-ralira, amelynek programját belvárosi gyorsasági szakasz és számos más kísérő esemény is színesíti.


A rendezvény keddi, Győrben tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kétnapos viadalon hat helyszínen 11 gyorsasági szakaszt rendeznek, és a raliversenyzőkön kívül más szakágak képviselői és junior versenyzők is rajthoz állnak a belvárosi gyorsaságin.

A kiegészítő programok között pedig a Széchenyi Egyetemi Csoport tagja, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Széchenyi István Egyetem kitelepülése is látható lesz, valamint sportautó- és veteránautó-kiállítás, illetve gokartpálya várja az érdeklődőket.

A országos bajnokság idei ötödik futamán az élvonal mellett a másod- (ORB2) és harmadosztály (ORB3), valamint a veterán versenyautókat felvonultató Historic kategória képviselői is rajthoz állnak, a viadalra pedig 136 versenyzőpáros nevezett, ami a szervezők közlése szerint "a szezon késői szakaszában egy új verseny esetében kiemelkedő érdeklődés".

A szervezők emlékeztettek, hogy a verseny nyomvonala érinti Bakonyszentkirály, Csesznek, Kardosrét, Olaszfalu, Bakonynána, Tés, Felsőpere, Alsópere, Bakonycsernye, Tímárpuszta, Tényő, Ravazd, Écs és a Rábaring, valamint Győr gyalogos, autós és közösségi közlekedését. A szervízpark a győri ETO Park élményközpontban lesz, a rajt- és céldobogót a Városház téren állítják majd fel.

A rendezőbizottság arra kérte a lakosságot, hogy a forgalmi rend változásaival kapcsolatban tájékozódjanak a gyorrally.hu oldalon.

A gyorsasági szakaszok mindegyikén lesznek kijelölt nézői pontok, melyekre egységesen 3000 forintba kerül a jegy, és egy belépővel az összes nézői pontra be lehet majd lépni a hétvége folyamán. A belépés 12 éves életkorig ingyenes, továbbá a győri belvárosi gyorsasági szakaszra és a szervízparkba díjmentesen juthatnak be az érdeklődők.
.
Borítókép: gyorrally.hu

Videók