Az Európa-bajnoki futam is tét a Zemplén-ralin

Az FIA képviselői is jelen lesznek a magyar versenyen.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megfigyelői is részt vesznek a magyar bajnoki raliidény zempléni szezonzáróján, ahol akár az a kérdés is eldőlhet, jövőre visszakerül-e hazánk futamrendezőként az Európa-bajnoki versenynaptárba.

„Nagyon izgalmas versenynek nézünk elébe, ezen a környéken mindig izgalmas futamaink voltak. Külön öröm, hogy az utolsó forduló előtt még nyitott a bajnoki csata – mondta a Zemplén-rali rajtját megelőzően Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. – Mindenki a legnagyobb odaadással, a legnagyobb koncentrációval versenyez tehát, ettől pedig azt várom, akár az utolsó szakaszig is óriási csata lesz majd. Ennek a nézők, a rajongók lehetnek a legnagyobb nyertesei.”

Hozzátette, a Zemplén-rali az a verseny, ahol Magyarország bebizonyíthatja, jövőre is helye van az Európa-bajnoki versenynaptárban (ERC). A hétvégét ugyanis a nemzetközi szövetség (FIA) megfigyelői is végigkísérik, akik a mostani tapasztalatok alapján tesznek javaslatot a következő évi rendezésre.

„Nagyon oda kell figyelnünk minden részletre, éppen ezért a szervezők már hónapokkal előre mindent megtettek. Óriási a készültség, mindent előkészítettek, hogy jól sikerüljön a verseny. Egyúttal arra kérem a nézőket is, legyenek partnereink, segítsenek minket, segítsék, hogy a ralinak jó legyen a megítélése Magyarországon” – fogalmazott az MNASZ első embere.

„Hiszek abban, hogy ez a keleti régió, mely hazánk ralisportjának egyik fellegvára, méltó arra, hogy folytatódjon az a sorozat, amely az elmúlt években kicsit megszakadt” – jelentette ki Oláh, ezzel arra utalva, hogy három idényt követően 2022-ben nem rendezhetett hazánk ERC-futamot.

A Zemplén-ralin kicsivel több mint 150 kilométeres versenytávot teljesít a mezőny 12 szakaszon. A verseny szombat délelőtt kezdődött, az első nap hat gyorsasági szakaszt teljesítenek, majd vasárnap újabb hat etap után hirdetnek győztest.

Forrás és képek: Platinum E-Space Hungary zrt.

Videók