Rossi indulhat a futamon

Újabb negatív tesztje után szabad a pálya.


Újabb negatív koronavírustesztjét követően Valentino Rossi megkapta az engedélyt, hogy rajthoz álljon hétvégén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Valenciai Nagydíján.

A 41 éves olasz versenyző csapata, a Yamaha csütörtökön közölte, hogy Rossi mindkét utótesztje, a szerdai és a csütörtöki is negatív lett, így elindulhat a versenyhétvégén. A MotoGP kategória hétszeres vb-győztese kedden még pozitív tesztet produkált, nagyon alacsony vírusterheléssel.

Rossi október 15-én, a Francia Nagydíj után jelentette be, hogy elkapta a vírust, ami miatt az Alcanízban rendezett két fordulót - az Aragóniai és a Teruel Nagydíjat - ki is kellett hagynia. A mezőny múlt héten már Valenciában versenyzett, és az Európa Nagydíj előtt Rossi helyzete a mostanihoz hasonló volt. Akkor szerdán még pozitív tesztet adott, és úgy tűnt, hogy el sem utazhat Spanyolországba. Végül azonban negatív tesztek birtokában mégis mehetett és elindulhatott a versenyen, amit aztán technikai probléma miatt nem tudott befejezni.


Fotó: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Rossi legutóbb két hónappal ezelőtt ért célba vb-futamon, azóta már négy versenyen ez nem sikerült neki, illetve további két alkalommal el sem indulhatott. Az összetett pontversenyben jelenleg 58 ponttal a 15. helyet foglalja el. Az éllovas spanyol Joan Mir (Suzuki) előnye két futammal a vb zárása előtt 37 pont a második helyezett francia Fabio Quartararóval (Yamaha) szemben.

Borítókép: Steve Wobser/Getty Images

Videók