MotoGP: Teljes marad a versenynaptár, nem marad el a Portugál Nagydíj

Kérdéses volt a májusi portugál futam megrendezése, a Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség azonban ma kijelentette, biztosan az Estoril pályaja ad otthont Portugáliában a MotoGP viadalainak.


A korábban kihirdetett versenynaptárban egyáltalán nem jelezte a Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség (FIM), hogy bármiféle probléma is lenne a portugál versennyel kapcsolatban, vagy akadna akadály az Estoril pályáján megrendezendő futammal. Igaz annyit hozzátett a szövetség a menetrend kihirdetésekor, hogy a szerződéskötés még zajlik, de semmilyen aggálynak nem adott hangot az FIM. A megállapodás végül létrejött a pálya és a szervezet között – tegyük hozzá erre számítottunk, ha már kétszer is kihirdette a szövetség a menetrendet –, hiszen ma az FIM bejelentette, hogy Estoril ad otthont május első hétvégéjén a Portugál Nagydíjnak.

A tavaly év végén véglegesített versenynaptárban igazi kérdőjelet Jerez jelentett, ám később rendeződött a pálya anyagi helyzete, így idén is lesz futam a híres spanyol ringen. Az idényben tizennyolc nagydíj alkotja a bajnoki évadot, mely Katarban kezdődik április 8-án és Valenciában zárul november 11-én.

Versenynaptár:

Április 8, Katar
Április 29, Spanyolország - Jerez
Május 6, Portugália - Estoril
Május 20, Franciaország - Le Mans
Június 3, Spanyolország - Catalunya
Június 17, Nagy-Brittania - Silverstone
Június 30, Hollandia - Assen
Július 8, Németország - Sachsenring
Július 15, Olaszország - Mugello
Július 29, Egyesület Államok - Laguna Seca
Augusztus 19, Egyesület Államok - Indianapolis
Augusztus 26, Csehország. - Brno
Szeptember 16, San Marino - Misano
Szeptember 30, Aragónia - Motorland
Október 14, Japán - Motegi
Október 21, Malajzia - Sepang
Október 28, Ausztrália - Phillip Island
November 11, Spanyolország - Valencia

 

Videók