Megint adócsalással vádolják az olasz világbajnokot

A már visszavonult motorversenyzőt a monte-carlói háza kapcsán megint bíróság elé akarják idézni a hatóságok, szerinte teljesen feleslegesen. Mindenesetre nem kell aggódnia, hiszen az első tárgyalás csak jövő szeptemberben lesz.


Jövő szeptemberben a római bíróságon kell megjelennie Max Biaggi világbajnok gyorsasági motorversenyzőnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy 18 millió euró (5,6 milliárd forint) adó befizetését mulasztotta el. A már visszavonult 44 éves motoros állítólag még 2012 előtt megtévesztette a hatóságokat azzal, hogy Monte-Carlót jelölte meg lakhelyéül, így ugyanis csökkenteni tudta olaszországi adófizetési kötelezettségeit.

 
Biaggi menedzsmentje egyelőre nem reagált a vádakra, ugyanakkor a versenyző az olasz sajtóban megjelent nyilatkozatában tagadott. "Semmiféle adócsalásról nincs szó, ez egy olyan téma, ami már évek óta húzódik, s meg is lepődtem, hogy most napvilágot látott" - jelentette ki Biaggi, s hozzátette, az ügy valóban a monte-carlói házához kapcsolódik, ahol 1992 óta életvitelszerűen lakik. A motorversenyzőt 2013-ban már felmentették egy másik, szintén adócsalásról szóló vád alól.
 
Biaggi a 250 köbcentiméteresek között négy vb-címet nyert, 2010-ben és 2012-ben pedig a Superbike-sorozatban volt vb-győztes.

Videók