Immár hivatalos a Ducati és a Mercedes együttműködése

Mint arról már korábban beszámoltunk, néhány héttel ezelőtt olyan pletyka látott napvilágot a MotoGP berkein belül, mely szerint a német autógyártó lesz a Ducati főszponzora.


Az első árulkodó jel az volt, amikor az olasz gyártó új motorját, a Ducati Diavét a Mercedes-Benz CLS 63 AMG társaságában mutatták be. Ezután az AMG elnökének, Olle Kallaniusnak a nyilatkozata, melyben már tényként közölte a két gyár együttműködését, cseppet sem volt meglepő.

Az olasz MotoGP csapat szponzorációját ugyan még nem jelentették be, de egyre erősebbek azok a hangok, melyek szerint már ez is a küszöbön áll, és csupán idő kérdése a megállapodás hivatalossá tétele. Ezeknek a feltételezéseknek további erőt adott az, hogy a motor Észak-Amerikai bemutatóján részt vett a csapat amerikai pilótája, Nicky Hayden is, és az AMG Mercedes új modelljét is méltatta.

„Nos, ha ez a céges autóm és a céges motorom, akkor csak annyit tudok mondani, hogy valamit biztos nagyon jól csinálok.” -mondta viccesen az amerikai világbajnok.

Sokan ezekben a mondatokban már felfedezni vélik, hogy Hayden szinte tényként kezeli az AMG jövő évi szponzori tevékenységét.

 

Forrás:motogphirek.hu

Videók