Dél-Amerika és Ázsia is vinné a MotoGP-t

Dél-amerikai és ázsiai országok is becsöngettek a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló céghez a közelmúltban, szeretnének ugyanis helyszínként csatlakozni a legrangosabb motorversenyzési sorozathoz.


Jövőre már egy visszatérőt köszönthet a MotoGP, 2013-ban ugyanis újra lesz futam Argentínában, melyet példaként követne Dél-Amerikában Brazília és Chile is. Előbbi szintén ismét csatlakozna a sorozathoz, míg utóbbi talán a Dakar-rali után kedvet kapva, már jelezte a rali-világbajnokságnak is rendezné egy futamát, de úgy látszik, a motorsportba is belevágna. Újoncként mellette még Dél-Korea és India is kifejezte, hogy szívesen lenne a MotoGP versenysorozatának része. A két ázsiai ország infrastruktúrája adott, hiszen előbbi 2010-ben, utóbbi pedig tavaly debütált a Forma-1-ben. A közelmúltban ráadásul első MotoGP-s versenyzőként Jorge Lorenzo néhány kör megtételével fel is avatta a pályát. A Yamahás motoros azt követően kifejtette, hogy az új-delhii pálya kiválóan alkalmas motorversenyekre, mert modern, széles és remek előzési szakaszok találhatók rajta, ezért bízik is benne, hogy hamarosan MotoGP futamnak is otthont adhat.

Idén a tizennyolc futamos sorozatból összesen tizenkettő verseny zajlik Európában, kettő az Egyesült Államokban, egy Ausztráliában és három Ázsiában. Így egyáltalán nem meglepő, hogy dél-amerikai országos is bejelentkeztek a világ legnépszerűbb motorversenyére, valamint, hogy a felvásárló-piac tekintetében is egyre erősebb Ázsia is igényt tart a legrangosabb sorozatra, vagyis sorozatokra, hiszen ezt a folyamatot látjuk a Forma-1-ben is.

Videók