A Mercedes lesz a Ducati főszponzora?

A német autógyártó élénken érdeklődik a bolognai istállóval való együttműködés iránt, aminek fő oka Rossi személye. Úgy tűnik tehát, hogy a világbajnok pénzt is visz új csapatához.


A két gyártó már működött együtt a World Ducati Week rendezvény keretében, amikor is a Mercedes egy SLS AMG GT3-at bocsátott a motorosok rendelkezésére tesztelési célból. Ekkor azonban még csak egyszeri alkalomnak tűnt a dolog, azonban mint kiderült, mióta Rossi leigazolása hivatalossá vált, a Mercedes egyre élénkebben kezdett érdeklődni a MotoGP alakulat iránt.
Egyes értesülések szerint a német gyár egy három évig szóló együttműködésben gondolkodik egyenlőre, ami alapján Rossi és Hayden versenygépén az AMG felirat díszelegne.

Nem lenne teljesen újdonság egy autógyártó megjelenése a MotoGP-ben, ugyanis a Fiat eddig is támogatta a Yamahát, igaz főként Rossi személye miatt. A meglepő leginkább az lehet, hogy miután Rossi és a Ducati is olasz, éppen egy német, nem pedig egy itáliai autógyár kívánja támogatni a bolognaiakat.

 

F.T.

Videók