Yann Ehrlacher a bajnok, futamgyőzelmet ért el a Zengő Motorsport

Mikel Azcona óriásit előzött az utolsó körben.


Ott fejezte be az első versenyt a Szocsiban rendezett WTCR-idényzárón Michelisz Norbert, ahonnan elkezdte: a tizenkettedik helyen. De nagy volt a mozgás, nyolcadik és tizenharmadik is volt a futam alatt. A verseny legnagyobb magyar sikerét Mikel Azcona érte el, aki a Zengő Motorsport versenyzőjeként megnyerte a Szocsiban az első futamot. 

A verseny Michelisz Norbi szemszögéből:

A szombati időmérőn nem mindig volt egyértelmű a gumiválasztás, de vasárnap nem lehetett kérdés, hogy esőgumik kerülnek fel előre és hátra is az autókra. Az első futam kezdetén nagy víz állt a pályán, az autók vízfüggönyt húztak maguk mögött, a látási viszonyok gyengék voltak.

Szinte kódolva volt a baleset a körülményekbe, és az első kört nem is úszta meg a mezőny nélküle. Esteban Guerrieri Hondája megcsúszott a felfestésen, az argentin nagy sebességnél pörgött a pálya közepén, szerencse, hogy senki sem csapodott belé. Ehhez Michelisz járt talán a legközelebb, ám el tudta kerülni az ütközést.

Jól jött ki a magyar versenyző a rajt utáni helyezkedésből, hiszen az időmérőn megszerzett tizenkettedik helyről előrejött nyolcadiknak, mire bejött a safety car Guerrieri autójának eltávolítása miatt.

Később, Michelisz megcsúszott egy kanyarban, emiatt visszaesett egy helyet, kilencediknek. Pár körrel később a tizenkettedik helyig csúszott vissza, tehát abba a pozícióba, amelyből indult. Ideiglenesen 13. is volt Michelisz, de visszatornázta magát tizenkettediknek, ebben a pozícióban intették le.

A hatodik helyen célba érő Yann Ehrlacher bebiztosította a bajnoki címét 2021-ben.

Az első futam végeredménye:

A Zengő Motorsport hatalmas versenyzést mutatva dobogós helyezést szerzett. Rob Huff végig védte Mikel Azconát, akár még a dobogóra is lett volna esélye, azonban közvetlenül a vége előtt egy ütközés során kitört a bal első kereke. Csapatmunkája és áldozata nem volt hiábavaló ugyanis Azcona elképesztő ritmusérzékkel kihasználta a rést és feljött a második helyre, majd az utolsó másodperckben megszerezte a vezető helyet, így meg is nyerte a futamot.  

 

 A TOP 10-ben 2 magyar érdekeltségű versenyző található az utolsó futam előtt

  

Forrás: Michelisz.hu 
Borítókép: Facebook.com/ Mikel Azcona 

Videók