Vettel kedvenc Ferrarija

Sebastian Vettel már gyermekkorában is Ferrari szurkoló volt, és most azt is elárulta, melyik autót tartja minden idők legszebb Ferrarijának.


Amióta bejelentette, hogy a Ferrari versenyzője lesz 2015-től, Sebastian Vettel nem győzi hangoztatni, milyen nagy rajongója az olasz márkának. A múlt iránti tiszteletének ezúttal is jelét adta, miután a német Sport Bild arra kérte, válassza ki a Ferrari történetének számára legkedvesebb autóját.

A gyerekkorában Michael Schumachert példaképének tekintő négyszeres bajnok nem meglepő módon honfitársa egyik autóját nevezte meg kedvenceként. „Michael Schumacher 2004-es Ferrariját tartom a legszebb Ferrarinak” – nyilatkozta Vettel. „Nemcsak azért, mert ez minden idők legsikeresebb Ferrarija, hanem azért is, mert összességében egy tökéletes Forma–1-es autó.”

Sikerekben valóban nincsen párja az F2004-es modellnek. A 2004-as szezon 18 futamából összesen 15-ször nyert vele Michael Schumacher és Rubens Barrichello, akik együtt 29-szer álltak dobogóra ebben az évben, és a 12 pole pozíció mellé a két bajnoki címet is bezsebelték.

De Vettelnek egy másik, jóval régebbi Ferrari is nagy kedvence: a szintén bajnoki gépnek számító 1977-es modell, a 312T2, melyet Niki Lauda vezetett sikerre. „Niki Lauda 1977-es tizenkét hengeresének hangja egyszerűen kiemelkedik, ott aztán igazán lehetett hallani, mennyire erős. Egyébként az én szememben a tizenkét hengeres minden versenymotor anyja. Ezért is vagyok kissé irigy Niki Laudára, aki ezt az autót nemcsak vezethette, de bajnoki címet is nyerhetett vele” – fogalmazott Vettel.

Videók