Újabb két futammal bővül a W series

Mexikó és az USA is helyszín.


Az idei Forma-1-es világbajnokság egyesült államokbeli és mexikói versenyhétvégéjén is betétfutamként szerepel majd a tavaly indított W Series elnevezésű női formaautós sorozat.

A két széria csütörtökön kiadott közleménye szerint ezzel a lépéssel a 2019-ben hat futamos W Series mostani idénye nyolc állomásos lesz, a további hat hétvégét változatlanul a német túraautó-bajnokság (DTM) egyes fordulóinak betétprogramjaként rendezik meg.

"A W Series egy év alatt jelentős lépéseket tett abba az irányba, hogy megmutassa, az autósport befogadó és sokszínű, mi pedig meg vagyunk győződve arról, hogy a sportágnak egyenlő esélyeket kell biztosítani a férfi és női versenyzőknek" - idézte a közlemény Ross Brawnt, az F1 sportszakmai igazgatóját.

A W Series futamait az Egyesült Államokban és Mexikóban is a hétvége szombati napján rendezik majd. Az elmúlt öt évben Mexikóvárosban és Austinban két-két alkalommal dőlt el az F1-es egyéni világbajnoki cím sorsa.

A W Series tavalyi győztese a brit Jamie Chadwick lett, aki az idén megpróbálja megvédeni a címét, miközben a Williams versenyzőakadémiájának tagjaként a brit istálló tesztpilótája marad.

A Forma-1-ben 1976 óta nem indult futamon női versenyző.

Borítókép: Dan Istitene/Getty Images

Videók