Tökéletes főpróba: Michelisz a második futamon is dobogós

A magyar pilóta az 5. helyről rajtolva lett 2. a német TCR vasárnapi futamán.


Második TCR Germany-futamán is dobogóra állt Michelisz Norbert, aki a fordított rajtrácsos versenyen a második helyig jött fel a Hyundai vendégpilótájaként.

Szombaton pályafutása első TCR Germany-futamát megnyerte Michelisz Norbert a pole pozícióból rajtolva. Ebben a bajnokságban a fordított rajtrácsos futamra az időmérő első nyolc helyezettje fordul meg, de a Hyundai magyarja nyolcadik helyett az ötödik helyről rajtolhatott a második futamon.

Ennek oka az volt, hogy Mike Haldert az első verseny után kizárták, amiért a futam utáni parc fermében kikapcsolta a tűzoltókészüléket a Hondájában. Erre válaszul ő és a testvére, Michelle Halder úgy döntöttek, hogy kiszállnak a bajnokságból, így a második futamon már el sem indultak, Jessica Bäckman pedig büntetés miatt került mögé.

A rajt után Michelisz maradt az ötödik helyen, majd miután az első körben stabilizálta helyét, elkezdte üldözni az előtte haladó, szintén Hyundait vezető és szintén vendégpilóta Andreas Bäckmant. A hatodik körben ugyan megelőzte a svédet, de a féktávon levágta a sikánt, ezért egyből vissza is engedte maga elé ellenfelét. A következő körben aztán már sikerült az előzés, és Michelisz feljött a negyedik helyre.

A nyolcadik körben a második helyen álló Nico Gruber autója megsérült a sikán kerékvetőjén, és kénytelen volt a célegyenesben félrehúzódva feladni a versenyt. Ezzel Michelisz a harmadik helyre lépett előre. A 11. körben jártunk, amikor érkezett a hír, hogy az élen haladó Antti Buri boxutcaáthajtásos büntetést kapott, amiért a rajtnál kiugrott. A kör végén le is töltötte büntetését, így Michelisz már a második helyen haladt tovább.


Fotó: michelisz.hu

Az újdonsult első helyezett, Harald Proczyk előnye több mint négy másodperc volt a WTCR magyar bajnoka előtt, aki egy másodpercet faragott a hátrányból, aztán beállt köztük a különbség. Michelisz tehát időmérős győzelemmel, majd első és második helyezéssel zárta a TCR Germanyben tett vendégszereplését a Hyundai gyári versenyzőjeként a WTCR-szezon szeptemberi rajtja előtt.

Ezzel amúgy túlszárnyalta a rali-világbajnokság Hyundai-sztárja, Thierry Neuville teljesítményét, aki tavaly szintén a Nürburgringen teljesített beugróként a TCR Germanyben - ő akkor az időmérős sikere után 1. és 6. helyezést ért el.

Borítókép: tcr-series.com

Forrás: michelisz.hu

Videók