Superbike: Németh Balázs izgatottan készül a Holland Nagydíjra

A H-Moto Team 24 éves motorosa a hétvégén ismét pályára gurul a Complus SMS Racing színeiben, hiszen április 26. és 28. között kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság idei harmadik fordulója, a Holland nagydíj.


Németh Balázs izgatottan várja a hétvégi futamot. Így nyilatkozott a versenyt megelőzően: "Az aragoni futamon mutatott látványos felzárkózásom  mellett annak örültem a legjobban, hogy különösebb probléma nélkül végig tudtam csinálni az egész hétvégét. Hazatérve folytattam a rehabilitációt, és minden korlátozás nélkül tudtam végezni a kondicionáló edzéseimet. Úgy érzem, hogy Assenben teljes értékű versenyzőként szállhatok majd harcba ellenfeleimmel.

Assenről a hideg, az eső, a gumiválasztással kapcsolatos tanácstalanság jut eszembe. Valószínű most is okoz majd gondot az időjárás. A korábbi prognózishoz képest javultak a körülmények. Valószínű száraz, de elég hideg aszfalton fogunk majd versenyezni. Az eső engem egyébként nem zavar. Tavaly technikai problémák miatt csak a 19. helyre kvalifikáltam. Szerelőimmel örültünk a pálya fölé érkező felhőknek, hiszen az eső a porral együtt elmosta az erős és gyengébb motorblokkok közti különbséget is. Az első körben nyolc helyet sikerült javítanom, a hetedik körben már az ötödik helyen motoroztam. Ekkor jött az esős futamok Isten verése: a teljesen váratlanul, előzmények nélkül bekövetkező kicsúszás.

Assen egyébként a nehéz pályák közé tartozik. A lendületet gyakran törik meg éles kanyarok. Ezért elég nehéz megtalálni beállításoknál a jó kompromisszumot. Ehhez a most következő hétvégén is kapunk segítséget a K-teches szakemberektől. Az első pillanattól kezdve keményen fogunk dolgozni. Számomra a célegyenes utáni első szektor kanyargós szakasza jelentett korábban problémát. Ezt elsősorban a motorom szerényebb nyomatéka okozta. Idén is lesz néhány nagyobb teljesítményű nyomatékosabb motor a mezőnyben, de megpróbálom ezt kompenzálni a lendületes szakaszokon.

A Supersport600 mezőnye lesz most is a legnépesebb. Ezúttal Magyarországot csak ketten képviseljük Talmácsi Gáborral. Tóth Iminek sérülése miatt ezt a futamot ki kell hagynia. Gyors felépülést kívánok számára. Remélem érdekes izgalmas verseny lesz, és nem okozunk csalódást azoknak, akik ellátogatnak Assenbe, vagy a képernyő előtt követik végig a futamot. Mindenképp pontszerző helyen szeretnék célba érni

Videók