Sebestyén Peti a TOP10-ért, Rossi Moor az olasz bajnoki címért harcolhat hétvégén

Véget ér a hosszú nyári szünet folytatódnak a motorsport bajnokságok


A Supersport mezőnye 2 hónapos szünet után Portimaoban tér vissza Sebestyén Petivel és a CIA Landlord Insurance Honda csapatával. Rossi Moor és Farkas Kevin pedig a CIV Ohvale Olasz Bajnokság utolsó fordulójához érkeztek.

A hosszú nyári szünetet követően Sebestyén Peti célja továbbra is a TOP10-es VB összetett megtartása és eddigi legjobb eredménye elérése.

“Nehéz lenne elmagyarázni, mennyire vártam már ezt a versenyhétvégét! A nyári szünet nagyon hosszú volt, de másfelől így rengeteg időm volt fejleszteni magamat. Keményen edzettem az utóbbi hetekben, sokat motoroztam a széria CBR600-as motorommal kis pályákon. Elkezdtem dolgozni Czuni László, ex-motcross versenyzővel és edzővel, hogy csiszoljunk a technikámon, amit felhasználhatok a gyorsasági versenyzésben is. Elindultam az Országos Drag Bajnokságon Kunmadarason, ahol Papp László többszörös drag bajnok segített a rajtomat fejleszteni. Természetesen a fizikális és mentális állapotomon is folyamatosan dolgoztam. Sajnos a teszten nem tudtam részt venni, de magabiztos vagyok, mert elvégeztem a munkám és Andy, a mérnököm tájékoztatott, hogy a teszt jól sikerült, néhány beállítási problémára is sikerült megoldást találni. Nagyon bízom a csapatomban, biztos vagyok benne, hogy versenyképes motorral várnak, hogy a TOP pozíciókért harcolhassunk. A pénteki napot minél több kör megtételével fogom kezdeni, hogy gyorsan megtaláljam a ritmusom! Nagyon szeretem Portimaot, az egyik kedvenc pályám, mert izgalmas helyszín, elég sok trükkös és gyors résszel. Szép emlékeim vannak innen és a Honda is jól szokott működni, szóval alig várom, hogy húzzam a gázt!” – mondta a fiatal magyar pilóta.

 

Közben Rossi Moor Amerikában megnyerte az Ohvale Talent Cup Preimier Class-t, ezzel lenyűgözve az ottani szurkolóit és még mindig van esélye matematikailag az Olasz Ohvale bajnokságon is első helyen végezni!

Farkas Kevinnel kiegészülve a Bester Capital Dubai Junior csapatának színeiben nagy reményekkel érkeznek Franciacortaba!

Stefano Favaro az Academy alapítója kíséri majd a fiatalokat az utolsó olasz bajnoki fordulóra:

„Elérkeztünk az olasz bajnokság utolsó fordulójához és azt kell, hogy mondjam nagyon meg vagyok elégedve mind Rossi mind Kevin teljesítményével! Természetesen Rossi mindig a pódiumra törekszik és idén kivétel nélkül minden versenyhétvégén dobogóra állt, sőt megszerezte első győzelmét is. Sajnos többek között a súlykiegyenlítésből adódódon és egyéb versenybírósági döntések miatt 12 helyett 32 pontra van az első helyezettől, de ez motorsport mi nem adjuk fel és még akár a bajnokságot is megnyerheti. Kevin esetében év elején számára teljesen új volt a kategória és az összes helyszín, ennek ellenére nagyon gyorsan nagyon jól alkalmazkodott ezekhez a körülményekhez. Franciacorta nem ismeretlen számára, tavaly már versenyzett itt, illetve a nyáron is nagyon keményen edzett ezért erős hétvégét és dobogóközeli helyezéseket várok tőle is!”

Sebestyén Peti versenyét a SpílerTV fogja élőben közvetíteni, Rossi és Kevin teljesítményét pedig online lehet majd nyomon követni!!!
 

SpílerTV menetrend:

Szombat, Superpole időmérő 13:35 Csúsztatott élő!
Vasárnap, Futam 13:10 ÉLŐ!
CIV Ohvale:

http://livetimingmulticiv.azurewebsites.net

Vasárnap

Q1: 10:00 Q2: 11:40

Race 1: 15:20 Race2: 17:30

Forrás: Faster Promotion


 

Videók