Rossi még 2018-ban is Yamahán száguld majd

A következő két szezonban is a Yamahával szerepel a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában Valentino Rossi, az olaszok kilencszeres vb-győztes versenyzője.


A 37 éves olasz pilóta a csapat szombati közleményében azt mondta, örül a szerződéshosszabbításnak, mert úgy érzi, egészen addig akar motorozni a sportág királykategóriájában, amíg versenyképesnek érzi magát, s élvezi is a munkáját.
 
Rossi a mezőny legkedveltebb motorosa a szurkolók körében, hétszer a MotoGP-ben, egyszer a 125 köbcentisek, egyszer pedig a 250 köbcentisek között volt világbajnok. A Yamahával négy MotoGP vb-címet nyert, 86 futamgyőzelméből 53-at a japán gyártó motorjának nyergében aratott.
 
 
Minden kategóriát figyelembe véve Rossi a pályafutása során 112 versenyt nyert meg, így csak tízzel marad el a legendás Giacomo Agostinitől, aki 1964 és 1977 között 122-szer győzött.
 
Érdekesség, hogy Rossi első és utolsó futamgyőzelme között 19 év telt el: 1996-ban nyert először a 125-ös mezőnyben, legutóbb pedig tavaly augusztusban, a Brit Nagydíjon állt a dobogó felső fokán.
 
Rossi a vb előző szezonjában második lett csapattársa, a harmadik diadalát arató spanyol Jorge Lorenzo mögött.

Videók