Rosberg visszatér a volán mögé

De nem lesz versenyzője az elektromos sorozatnak.


Forma–E autóban tér vissza a volán mögé 2016 világbajnoka! Nico Rosberg ugyanakkor mégsem versenyzőként válik aktív résztvevőjévé az elektromos sorozatnak - írta az m4sport.hu.

 
Amióta visszavonult, Nico Rosberg előszeretettel hízeleg az elektromos hajtású autókat felvonultató Forma–E-nek. Tavaly decemberben közös szponzoruk révén a sanghaji versenyen is tiszteletét tette, ahol előrebocsátotta, befektetőként maga is szívesen részt venne a bajnokságban.
 
Most viszont más jellegű bejelentést tett: május 19-én a berlini E-prix-n volán mögé ül, és kipróbálja a második generációs Forma–E-autót egy 10 perces bemutató erejéig, közvetlenül a verseny előtt. „Nagyon izgatott vagyok, hogy a második generációs autóba ülhetek. Nagyszerű élmény lesz megtapasztalni ezt a csúcsteljesítményű elektromos autót. Meglátjuk, mire vagyok még képes! És csak még különlegesebbé teszi számomra, hogy erre Berlinben kerül sor, hiszen mindig szerettem a hazámban, Németországban versenyezni.”
 
Rosberg versenyezni nem akar a sorozatban, azt viszont elárulta, egy ideje már aktív befektetője annak. „A visszavonulásom óta nagyon érdekel az elektromos mobilitás és annak társadalmunkra és bolygónkra gyakorolt óriási hatása. Emiatt régóta hiszek a Forma–E-ben rejlő potenciálban, és egy ideje már befektetőként vagyok jelen benne.”
 

Videók