Motorsport: Szekeres Zsolt harmadik lett élete első sprint-enduro versenyén

Az elmúlt hétvégén rendezték a sprint-enduro bajnokság idei utolsó fordulóját, ahol az OXXO Energy Drink versenyzője, Szekeres Zsolt is rajthoz állt.


A sprint-enduro verseny lebonyolítása egyszerű, mégis nagyon figyelni kell az időkre. Minden versenyzőnek 6 kört kellett teljesítenie.

47 percük volt rá, hogy megtegyenek 1 kört, és mindenkinek volt rajt ideje minden egyes köréhez, ami előtt vagy után nem kezdhette meg a következő kört ( különben büntetést kap), így aki hamarabb végzett a körével, mint 47 perc, a maradék időben pihenhetett, tankolhatott. Minden kör utolsó szakasza egy speciális rész volt, ami egy crosspályából, néhány extrém akadályból és egy rövid erdei szakaszból állt, és ennek a speciális szakasznak az ideje alapján rangsorolták a versenyzőket.

"Sok-sok motorsportban töltött év alatt amellett, hogy kacérkodtam az enduro versenyen való indulás gondolatával - meséli Zsolti -, valahogy sosem úgy alakultak a dolgok, hogy megtegyem, de idén ez másképp alakult. Az enduro-cross és motocross szezon végén, az év utolsó sprint-enduro futamán rajthoz álltam. Szokatlan volt a milliő, hisz igaz, hogy ezek közt az emberek között versenyzem, mégsem ebben a formában. Elrajtoltam 10:52-kor és 11:37-re kellett volna megérkeznem a következő idő ellenőrzőhöz. Az etap olyan volt, hogy nehézség nélkül megoldottam rajta mindent, sietség nélkül végeztem az etappal és a mért szakasszal körülbelül 11:25 körül! A mért szakaszon, körről-körre jobb időket tudtam menni, ez nagyon fontos volt, hisz ennek az ideje határozta meg a végső sorrendet. A két élen haladó endurós legény nagyon jó tempót diktált, így harmadikként végeztem életem első enduro versenyén, ami azért kicsit kellemes érzéssel töltött el a királyválasztó sikertelensége után, és kicsit olyan érzésem lett, hogy talán mégis tudok valamennyire motorozni."

A szezon végeztével nincs sok idejük pihenni a versenyzőknek, Zsolti is elkezdte már a felkészülést a következő évre:

"A téli felkészülést már elkezdtem, nyaralni ugyan még nem sikerült elmenni, de szerepel a terveim között! A felkészülés fő állomása a jövő év elején megrendezésre kerülő budapesti terem-cross lesz, ahol jövőre is rajthoz állok majd. Addig is kondi- erőnléti- motoros edzések lesznek, szépen felállított szisztéma alapján."

Zsolti idén harmadik lett az enduro-cross bajnokságban, második a motocross bajnokság másodosztályának Mx1-es kategóriájában:

"Egy sikeres, balesetmentes évet tudtam zárni, elégedett vagyok vele. Ismét szeretném megköszönni a segítséget elsősorban családomnak, csapatomnak az 1wd MSE-nek, a KTM Gödöllőnek, az OXXO Energy Drink-nek és minden barátomnak, ismerősömnek, aki az évben hozzá segített az eredményeim eléréséhez! Köszönet még Lehotzky István barátomnak az egész évi fotókért és munkáért!"

Videók