Michelisz ott volt az első Fit4Race edzőtáborban

Az elmúlt héten először került megrendezésre a Fit4Race Human Tuning program által lebonyolított edzőtábor, utánpótláskorú gokartversenyzők és professzionális felnőtt nemzetközi bajnokságokban versenyző sportolók részvételével.


Az edzőtábor utolsó napján Michelisz Norbert is becsatlakozott a programba, aki a WTCC (Túraautó Világbajnokság) soron következő argentínai futamára készült. „Hihetetlenül jó kezdeményezésnek tartom a Fit4Race edzőtábort, ahol korosztálytól és szakágtól függetlenül csiszolhattuk fizikai és mentális képességeinket és cserélhettük ki eddigi pályafutásunk során megszerzett tapasztalatainkat, ezzel kölcsönösen segítve egymásnak" - emelte ki az edzőtábor kapcsán a kétszeres világbajnoki futamgyőztes Michelisz Norbi, aki mellett egy másik rendkívül sikeres magyar versenyző, az Autocross Európa-bajnokság éllovasaként a táborba érkező Szabó Krisztián is részt vett a speciális tréningen.

A Fit4Race tábor programjaiban minden a motorsportokról és az ahhoz szükséges képességek, készségek fejlesztéséről szólt. A speciálisan motorsportokhoz szükséges képességeket fejlesztő edzések mellett olyan kiegészítő edzések és mentális tréningek kaptak helyet, melyek mind szerves részét képezik annak, hogy minél intelligensebb és komplexebb tudású versenyzőket tudjunk „felépíteni”, illetve tovább képezni a magyar motorsport számára. Az egész edzőtábor egy versenyhétvégét idézett, ami a „Nagy Versennyel” zárult. Itt az egyéni képességek mellett leginkább az összehangolt, stabil koncentrációt igénylő csapatmunkára volt szükségük a pilótáknak.

Az első Fit4Race táborban résztvevő sportolók: Michelisz Norbert (WTCC) , Szabó Krisztián (Autocross EB), Nagy Dániel (Suzuki Swift Kupa), Bende Dániel (gokart), Beke Olivér (gokart), Vincze Ádám (gokart), Linkes Csaba (gokart), Ferencz Márk (gokart), Payrits Márton (gokart), Nyakacska Ádám (gokart).

Videók