Magyar teremkrosszos sikerek a Syma Csarnokban

Az elmúlt hétvégén teremkrossz versenyt rendeztek a Syma Csarnokban, ahol az OXXO Energy Drink mindhárom felnőtt kategóriában képviselte magát, nem is akárhogyan.


Szvoboda Bence nemzetközi motokrossz kategóriában indult, ahol szombaton mindent megnyert versenyzőnk.

Simán bejutott a döntőbe, ami ( csak ebben a kategóriában ) három futamból állt. Az első két futamon a 10 döntős közül kiesett az utolsó két versenyző, és a megmaradt hat között dőlt el a tornagyőzelem, amit Bence magabiztosan, hatalmas előnnyel nyert meg., így az ő tiszteletére hangzott fel a Syma csarnokban a Magyar Himnusz.

A vasárnap már nehezebbre sikerült az OXXO Energy Drink pilótája számára, ugyanis a döntő első futamában elesett a rajtnál, így a mezőny végére került. A teremkrosszon nagyon nehéz előzni, hiszen rövid egyenesek vannak, viszont a sok kanyarban, ha lezárják az íveket, nem lehet bebújni.

Bence éppen felért a futam végére a továbbjutó helyre, s bár a második rajtja sem sikerült, ott már simán jutott be a mindent eldöntő futamra, ahol másodiknak fordult a rajt után, onnantól pedig hatalmasat csatázott az élen haladó osztrák sráccal.

Mivel az összetett győzelemhez a második hely is elég volt, Bence nem ment bele kockázatos előzésbe, inkább a biztos befutás mellett döntött, és megnyerte a 2013-as teremkrossz összetett bajnoki címét!

Lajos Gyula "Luigi" nemzetközi supermoto kategóriában állt rajthoz. Két Európa-bajnok, több országos bajnok és profi motoros között Luigi volt az egyetlen, aki nem aktív motorversenyző. Szombaton a döntőbe jutás nem sikerült számára, de a reményfutamban elhozta a rajtot, és bejött a második helyen, aminek akkor nagyon örült Luigi, hiszen hatalmas eredmény volt, persze akkor még nem tudta, hogy másnap ennél sokkal tovább jut, sőt!

Vasárnap sikerült bejutnia a döntőbe, ahol ismét elhozta a rajtot, és a futam feléig az élen állt, persze jöttek a profik, akiknek nagy nehezen sikerült elmenniük mellette, de Luigi azért bejött a negyedik helyen, ami ilyen erős mezőnyben óriási eredmény az OXXO Energy Drink autóversenyzője számára.

Szekeres Zsolt amatőr kategóriában indult, ahol szintén komoly mezőny jött össze, és nem adták könnyen a győzelmet itt sem. Zsolti szombaton simán jutott be a döntőbe, ahol egy jó rajt után végig az élen motorozva győzni tudott.

Vasárnap az elődöntő rajtjánál technikai gondjai akadtak, emiatt gyorsan át kellett ülnie egy másik motorra, ami nem volt ráállítva, ráadásul az utolsó pillanatban tudott csak beállni a rajtgépbe, így nem választhatott helyet, hanem a legszéléről indulhatott. ennek ellenére továbbjutó helyen motorozott, de a beállítások hiányában nem tudott rendes tempót motorozni, és nem sikerült bejutnia a döntőbe.
 

 

Videók