Különdíjat kapott Eb-ezüstjéért a magyar rallycross-pilóta

Az év vége felé elkezdődtek a díjkiosztó ünnepségek a különböző sportágakban.


A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Off-road szakágának díjkiosztóját Siófokon rendezték, egy kétnapos, wellnessezéssel összekötött ünnepségen.

Az OXXO Energy Drink pilótája, Lajos Gyula "Luigi" idén az Európa-bajnokságra koncentrált, így nem mindig tudott elindulni a hazai verseken, emiatt nem is tudta megismételni tavalyi eredményeit:

"A tavalyi év számomra a tanulásról szólt - mondta Luigi -, fokozatosan szoktam hozzá a pályákhoz, a mezőnyökhöz és az autókhoz. Több magyar bajnoki címet elértem 2011-ben, de nem az a célom, hogy ezeket gyarapítsam, hanem szeretnék a nemzetközi mezőnyben hasonló eredményeket elérni. Az idei év ennek volt az első állomása, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem az Európa-bajnoki futamokon, Nyirádon legjobb magyarként, így a következő évben már el lehet kezdeni a harcot az év végi dobogós helyezésért! "

A Rallycross magyar bajnokság csapatbajnoki címét az OZS Racing Team nyerte idén is, csakúgy, mint tavaly. A csapat tagjai: Ország Zsolt (csapatfőnök, super1600), Preitler Zsolt (Magyar Kupa), Kovács Marcell (Magyar Kupa), Vass Zoltán (SuperCars), és Luigi (SuperNational).

Luigi az Autocross csapatbajnokságban harmadik lett az OXXO Energy Drink Team-mel, ahol csapattársa Brezovszki Sándor volt, Autocross egyéni bajnokságban a harmadik helyen végzett, Rallycross Super National osztályban kategória és abszolút második lett, valamint MNASZ különdíjat kapott az idei év legjobb magyar eredményéért a Nyirádi Autocross Európa-bajnokságon, ahol második lett az OXXO Energy Drink pilótája.

"Szeretném megköszönni támogatóimnak, hogy mellettem állnak - zárta Luigi a riportot -, szurkolóimnak, hogy buzdítanak a versenyeken, csapatomnak a munkáját, köszönet mindenkinek, aki segít elérni a céljaimat."
 

Videók