Kibuktak a forma-1-es pilóták Grosjean balesetének ismétlése miatt

Többen is felháborodásuknak adtak hangot.


Csalódottságának adott hangot és felháborítónak nevezte Daniel Ricciardo, a Forma-1-es Renault istálló versenyzője, hogy egymás után nagyon sokszor ismételték az élő közvetítésben Romain Grosjeannak, a Haas francia pilótájának a balesetét a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, miközben a többiek az újraindításra várakoztak.

Grosjean csak nagy szerencsével élte túl a történteket, miután versenyautójával átszakította a szalagkorlátot, a Haas kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal lángra lobbant.

"Fel vagyok háborodva és csalódott vagyok, hogy ennyi alkalommal és így mutatták a baleset ismétlését, a hatalmas tüzet, valamint a kettétört autót. Aztán, ha ez még nem lenne elég, megmutatják a belső kamerás felvételt is" - nyilatkozta Ricciardo, aki nem értette, a többi versenyzőnek miért kell ezt néznie a kényszerszünetben, azzal a tudattal, hogy egy óra múlva újra autóban kell ülnie.

"Az ő családja is ezeket a képsorokat látja, és a mi szeretteink, családtagjaink szintén. Ez nem szép dolog, ez már nem a szórakoztatás része" - jelentette ki az ausztrál versenyző, aki szerint az F1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Mediának szerencséje volt, hogy nem történt nagyobb baj.

Sport365.hu - Brutális balesettel indult a Bahreini Nagydíj - videó

A Bahreini Nagydíjon a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kapta el legjobban a rajtot, az első kör azonban aligha erről marad emlékezetes. Nem sokkal az elindulást követően óriási baleset szakította félbe a futamot. Romain Grosjean eltalálta Daniil Kvyatot, majd 53 G-s erővel a korlátnak csapódott, ami az ütközés hatására szétszakadt és szinte kettévágta a Haas-Ferrarit, ami hatalmas lángcsóvával kezdett égni."Olyan volt, mintha hollywoodi képsorokat látnánk, és ez így nincs rendben. Mutogassák másnap, de ne azonnal" - forrongott a Renault pilótája.
A Forma-1 egyik szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta, a súlyos balesetek felvételeit csak akkor ismétlik, ha a versenybíróság megerősíti, hogy a versenyző nem sérült meg súlyosan.

Valtteri Bottas, a világbajnok Mercedes istálló finn pilótája Ricciardóval értett egyet.

"Megértem, hogy az emberek, a nézők látni szeretnék, de kell, hogy legyen egy határ, mert ez az eset alakulhatott volna sokkal rosszabbul is" - jelentette ki.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint viszont, bár a felvételek ijesztőek voltak, a Liberty Mediának jó oka van arra, hogy leadja az ismétléseket.

"Ha nem így tesznek, akkor csak azt kockáztatják, hogy mások olyasmit mutatnak, ami nincs ellenőrzés alatt" - mondta Wolff.

Grosjean balesete után a bahreini futam 1 óra 20 percen keresztül állt, mert a szalagkorlátot meg kellett javítaniuk a szakembereknek. A verseny ezután folytatódott, és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) győzelmével zárult.

Grosjeant kórházba szállították, kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, de megfigyelésre éjszakára bent tartották.

Borítókép: Peter Fox/Getty Images

Sport365.hu - Kórházi ágyán már viccelődött is a horrorbalesetet szenvedő Grosjean

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Romain Grosjean brutális balesetet szenvedett, nem sokkal a Bahreini Nagydíj rajtját követően. A pilóta Daniil Kvyattal ütközött, majd hatalmas sebességgel csapódott a korlátnak. A baleset következtében nem csak a korlát szakadt ketté, Grosjean autója is derékba tört. Ezt követően a Haas-Ferrari kigyulladt és hatalmas lánggal égett.

Videók