Julien Briché nyerte a második spái futamot

A M1RA színeiben induló Luca Engstler és a Zengő Motorsportnál induló Tenke Tamás egyaránt pontszerző lett a TCR Europe belgiumi versenyén vasárnap.


A magyar  érdekeltségű pilóták közül a M1RA-t erősítő Luca Engstler és Nagy Dániel a 16. és 21., míg a Zengő Motorsport színeiben induló Tenke Tamás pedig a 25. helyre kvalifikálta magát. Az első sorból Borkovic és Kajaia indulhatott – a grúz pilóta pontosabban csak indukhatott volna, mivel ő a rajtrácson ragadt. Nem sokkal tartott tovább a versenye Nagy Dánielnek sem, a Les Combes után állt a falba, némi külső segítséggel. Negyed órával a leintés előtt bejött a biztonsági autó a pályára, Bihel törte össze az autóját az Eau Rouge felé menet.
 
Julien Briché győzelmével ért véget a második spái verseny.
Fotó: www.tcr-series.com
 
Jó tíz percig tartott, mire a két Hyundai-t eltakarították a pályáról, így csak öt perc és további egy kör maradt a mezőny számára a versenyzésre. Borkovic ugyan megőrizte a vezetést, ám a Les Combeshoz érve már Briché állt az élen, ráadásul a szerbet Clairet ki is forgatta a pályáról. Hasonlóan járt az utolsó előtti körben a pontversenyt vezető Magnus, akinek egy ütközés után sérült meg annyira az autója, hogy fel kellett adnia a versenyt. Briché szezonbeli harmadik győzelmét aratta Clairet és Homola előtt, ezzel az összetettben is átvette a vezetést. Luca Engstler a baleseteket kihasználva kilencedik pozícióban hozta be a Hyundait, Tenke Tamás pedig a 14. helyen ért célba a Cuprával. Folytatás július 13-14.-én a Red Bull Ringen. 
 
Tenke nem kevesebb, mint tizenegy pozíciót jött fel a második futamon.
Csapata, a Zengő Motorsport interjút készített a pilótával a leintés után.
 

Videó: Facebook/Zengő Motorsport

 

Videók