Így látták Európában a Német Nagydíjat

A Mercedes kudarca és Sebastian Vettel teljesítménye a központban.


A nemzetközi sajtó Max Verstappen, a Red Bull holland pilótájának versenyzéséről és futamgyőzelméről, a Mercedes kudarcáról és Sebastian Vettel (Ferrari) teljesítményéről írt a vasárnapi Német Nagydíj másnapján.


    Nagy-Britannia:
    ---------------
    The Guardian:
"A Mercedes a hazai győzelem helyett egy csúfos vereségbe szaladt bele, olyanba, amelyet az elmúlt öt évben a Forma-1-ben domináló istálló nagyon ritkán élt meg. A német csapat egyfajta istenségként ült a sportág képzeletbeli trónján, most azonban a szürke és esős hockenheimi hétvége után Toto Wolff csapatfőnök armageddonról és apokalipszisről beszélt. A győzelmet Max Verstappen, a Red Bull pilótája szerezte meg a Német Nagydíjon olyan érett versenyzéssel, amelyet a 21 éves hollandnál jóval idősebb és tapasztaltabb pilóták is megirigyeltek volna."
 
(Photo by Mark Thompson/Getty Images)

    Olaszország:
    ------------
    La Repubblica:
"Egy őrületes Német Nagydíj. Eső, biztonsági autó és számos kiesés - Hockenheimben minden megtörtént. Végül Verstappen ért célba elsőként, megelőzve Vettelt és Kvjatot. Elképesztően izgalmas futam volt, a szezon eddigi legjobbja."
    Corriere dello Sport:
"Max Verstappen egy hihetetlen Német Nagydíjat nyert meg. A Red Bull holland pilótája zuhogó esőben győzött Hockenheimben, egy olyan futamon, amely tele volt izgalommal, kiesésekkel és kockázatos stratégiákkal. Az utolsó helyről startoló Sebastian Vettel másodikként dobogóra állhatott."
 
    Spanyolország:
    --------------
    Marca:
"Max Verstappen állva hagyta az ellenfeleket az esőben. Egy kaotikus és egyben izgalmas versenyen a holland pilóta az idénybeli második sikerét aratta, Vettel pedig az utolsó helyről a másodikra jött fel. A Mercedes istálló a futam végén pont nélkül állt, de aztán az Alfa Romeo két versenyzőjére utólag kiszabott időbüntetés miatt a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton két pontot mégis szerzett."

    Ausztria:
    ---------
    Kleine Zeitung:
"Drámai verseny volt, amely lehet, hogy az utolsó lesz a hockenheimi Forma-1-es pálya történetében. Volt azonban olyan, aki megtalálta a sikerhez vezető utat a káoszban: Max Verstappen, az idei Osztrák Nagydíj győztese, kiváló versenyzéssel győzni tudott."     

    Svájc:
    ------
    Blick:
"Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Forma-1-es versenye volt a vasárnapi Német Nagydíj! Max Verstappen győzött, Sebastian Vettel a 20. helyről startolva második lett. Micsoda futam, micsoda izgalmak, micsoda káosz - és micsoda bukás a Mercedes számára! Az Ezüstnyilak nagy pofont kaptak Hockenheimben." 

 

 

(Photo by Jure Makovec/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Videók