ÉLŐ: WTCC, 10. futam, Hungaroring

A második futamot az ötödik helyről kezdi meg Michelisz Norbert a WTCC Magyar Nagydíján. Nézd nálunk a futamot, kezdés 14:30-kor.


 Michelisz Norbert a hetedik, Wéber Gábor a tizedik helyen zárta a Hungaroringen a túraautó-világbajnokság első magyarországi futamát. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert a hatodik helyről indult, ám a rajt után megint azonnal kilökte őt egy Chevrolet. Wéber Gábor hátulról rajtolva jól kezdett, és hamar Michelisz elé került, ám már a 2. körben maga elé engedte a láthatóan gyorsabb csapattársát.

Norbi remekül versenyezve alig néhány kanyar alatt megelőzött további két versenyztő, majd egészen a hatodik helyre jött fel - sajnos az utolsó körben Tom Coronel szenzációs manőverrel megelőzte a magyar versenyzőt, aki így végül hetedik helyen zárt. Wéber megint pontot szerzett, hiszen 10. lett.

A második - állórajtos-futamot Michelisz a fordított sorrend miatt az ötödik helyről kezdi meg.

Michelisz remekül kapta el a rajtot, a magyar pilóta az első helyen fordult be a célegyenes végén a kanyarba. A közönség tombol, Michelisz pedig már előnyt is szerezni. A második körben Michelisz 1.47-es előnnyel autózik az élen, Wéber Gábor sajnos a rajtnál kicsúszott, és jelenleg a 19. helyen áll.

A hamadik kör végére újabb hat tized másodperccel növelte előnyét a magyar versenyző, mögötte óriási a tülekedés, többen is a rázókőre hajtanak a harmadik kanyarban. A hatodik körre fordulva Michelisz óriási előnnyel vezet, a célegyenesben a hangulat leírhatatlan. Wéber Gábort a 18. helyről küldik ki áthajtásos büntetésre, baleset okozásáért.

Féltávnál Michelisz az élen, miután élete legjobb rajtját produkálta, közel három másodperc előnnyel. A mezőny közben szépen elvonatozik, így a nagymenőknek esélyes sincs közelebb férkőzni a magyar pilótához. Négy körrel a vége előtt már 4, 4 másodperccel vezet Michelisz Norbert, ha nem hibázik óriásit, aligha veszti el az első helyet. Viccesnek hangzik, de a magyar pilóta elkezdett spórolni az autóval, az előnye 3,4 másodpercre csökkent az üldöző Menu-vel szemben.

Az utolsó körre fordulva már csak abban reménykedünk, hogy a technika ördöge nem lép közbe, innentől kezdve már csak ez akadályozhatja meg Michelisz győzelmét!

 A FUTAMOT A NÉGYES CSATORNÁRA KATTINTVA ÉRHETED EL!

 

Videók