Egy szezonon belül két szériában is megméretteti magát az olasz pilóta

Matteo Nanninire sűrű szezon vár.


A mai napon a HWA RACELAB bejelentette jövő évi F2-es versenyző felállását, két olasz, Matteo Nannini és Alessio Deledda személyében.

Érdekes helyzet van születőben a Formula 1 betétszériáinak idei szezonjában. Korábban gyakori jelenség volt, hogy az alsóbb kategóriákból év közben egy-egy pilóta feljebb léphet akár szponzorációs problémák kiesők helyére, akár az utolsó pár futamra az F3-as szezon végeztével.

Azonban idei év egyik újítása miatt ez megváltozhat, ugyanis a két széria versenyhétvégéi nem fogják egymást keresztezni, tehát egyazon hétvégén nem láthatjuk a Formula 2 és Formula 3 futamait, így megnyílt a lehetőség a csapatok számára, hogy egy pilótát akár mindkét szériában indítanak.

Így történhet meg Nannini (jelenleg) egyedülálló esete, két szériában fog párhuzamosan szerepelni a német privát csapatban a mai bejelentés alapján.

“Nagyon várom ezt a sűrű szezont. Negyvenöt verseny ebben az évben megterhelő lesz, azonban elhivatottnak és késznek érzem magam a fejlődésre, így, hogy lehetőségem van két szériában is versenyezni. Ez lesz az első szezonom a Formula 2-ben. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy tanuljak, fejlődjek. Magabiztosan vágok bele a második Formula 3-as szezonban is és biztos vagyok benne, hogy a csapat egy versenyképes csomaggal készül számunkra.” – nyilatkozta Nannini.

A 17 éves olasz versenyző korábbi közel-keleti F4 bajnok, a tavalyi szezonban sikerült egy dobogót is elérnie F3-ban, a barcelonai sprintversenyen harmadikként intette le a kockás zászló. F2-es tapasztalattal is rendelkezik, Bahreinben a decemberi tesztnapokon már a HWA színeiben vezethetett.

Szöveg: Kolatsek Richárd/Shoot The Speed
Borítókép: FIA Formula 3 Championship – Press Office 

Videók