Agyrázkódás, műszaki hiba. Nehéz hétvége van Sebestyén Péter mögött

Megtörtént, ami csak nagyon ritkán szokott, elszakadt a lánc, sőt még hátulról is meglökték.


Jerezben folytatódott a Supersport-világbajnokság, ahova sok nehézség közepette érkezett meg Sebestyén Peti és csapata, az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team.

A vírushelyzet miatt nem tudott oda utazni Peti főmérnöke Andy Machin, így a csapat hirtelen „karmester nélkül” maradt. Az extrém körülmények között szombatra evvel együtt is sikerült találni egy elfogadható beállítást és bár a kvalifikáció még nem sikerült túl jól, Peti magabiztosan várta a délutáni futamot, hiszen megvolt a versenytempója.

A rajt jól sikerült, rögtön az első körökben több pozíciót javított, azután viszont megtörtént, ami csak nagyon ritkán, elszakadt a lánc, sőt még hátulról is meglökték (teljesen vétlenül). Peti elesett, megütötte a fejét és elvesztette az eszméletét. Először a medical centerbe vitték, majd átszállították a jerezi kórházba teljes kivizsgálásra.Szerencsére nem volt semmilyen komoly sérülés, de orvosi utasításra a vasárnapi futamot ki kellett hagynia.

„Nagyon nem ilyen hétvégét terveztem, de pozitívan látom a helyzetet, mert a csapattal jól dolgoztunk és úgy érzem, jó irányt vettünk a versenyekre. Szerintem ez a munka és a tapasztalat Portugáliában is jól fog jönni. Örülök, hogy ennyivel megúsztam a nagy bukást, de nem is szeretnék többet gondolni rá, inkább csak Portimaora koncentrálok és, hogy fejben összerakjam magam. Nagyon köszönöm a csapatnak a munkájukat és nagyon profi volt a Dorna orvosi stábja is, jó érzés, hogy a versenyzőket ennyire „védik.”-mondta Peti.

A vasárnapi napon Petit kiengedték a kórházból és hamarosan Portimao felé veszik az irányt, ahol lehetősége lesz néhány napot pihenni a következő megmérettetések előtt. A portugál versenyhétvége vasárnapi futamát jövő hétvégén (08.09.) a Eurosport 2 felvételről, 23:00-tól fogja közvetíteni. 

Borítókép: Oxxo Hungary Yamaha Toth Team
Forrás: Oxxo Hungary Yamaha Toth Team

Videók