"A végén már úgy elment az áram, hogy szervó sem volt" - Horváth Tamás

A Zengő Motorsport részt vesz a Dubai 24 órás versenyen. Frissítés! Már a második etap végén a csapat.


Január elején indult el a 2021-es év első endurance versenye a Dubai 24 órás autóverseny. 

A megmérettetésen a Zengő Motorsport csapata is részt vesz idén is, a tavalyi évhez hasonlóan. 

2020-ban a csapat a 11. helyet szerezte meg, azonban a versenyen leszakadt az ég azt nem tudták befejezni. Ebben az évben január 14-től 16-ig rendezik meg a Dubaji 24 órás futamot. 

Az első szakaszban Kismarty Lechner Gábor vezette az autót, amely nemrég ért véget azonban az autóval egy kisebb probléma adódott.

"Volt egy kis elektromos problémánk, majd ahogy a pályára hajtott Tóth Csabi azonnal neki mentek hátulról így vissza is jött a boxba, hogy helyreállítsák a szerelők a jobb hátulján keletkezett sérülést. Most már minden rendben, bár sok pozíciót vesztettünk, de sok- sok idő van még hátra!" - írja közösségi oldalán a Zengő Motorsport.

A videóban Horváth Tamás mondja el mi történt az autóval. 

"A menet rendben volt, azonban Gábor jelezte, hogy az autónak elment a kijelzője. Ez már velem is megtörtént kétszer, de úgy, hogy a motor lefulladt. A harmadik alkalommal már nem indult magától újra, üresbe kellett raknom az autót. A végén már úgy elment az áram, hogy szervó sem volt, teljes áramtalanítás volt, se engem nem hallottak, sem én nem hallottam őket, megyünk tovább, még hosszú a verseny." 

Frissítés!

A Zengő Team újabb bejegyzést tett közzé Facebook oldalán: 

"Tóth Csabinak igen kalandosra sikerült ez az etap. Ha jól számolom háromszor mentek neki. Először hátulról majd a sikánból kijövet két Porsche fogta közre és darálta le a versenyautó mindkét oldalát. Hallgassátok meg a nyilatkozatát."

Kisma értékelte a versenyt a második etap végén:

Borítókép: Facebook.com/ Zengő Motorsport

Videók