5000 km kaland a világ legnagyobb sivatagában - indul a Saharun!

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Saharun elnevezésű ralis kalandtúra, amely Budapestről indulva 5000 kilométernyi kalanddal várja az indulókat. Na meg rengeteg homokkal.


Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón a főszervező képviseletében Polgár András elmondta, a Saharun csütörtökön reggel kilenc órakor rajtol a Lurdy Ház elől, a mezőny célpontja Tunézia lesz. 

A résztvevőknek napi 50-60 kkilométert kell megtenniük, ami első ránézésre kevésnek tűnik, ám a teljesítés limitideje 12 óra, ez pedig előrevetíti azt, hogy a rövid távokat igen tartalmasan töltötték ki a szervezők.

Polgár András leszögezte, a Saharun nem tereprali, hanem egy autós-motoros verseny, amelyen nem az idő ellen versenyeznek az indulók. A feladatok között éppúgy megtalálható lesz a különböző navigációs pontok érintése, mint az egy szakaszon való meghatározott átlagsebesség tartása. 

A verseny távja 5000 kilométer, amelynek nagy része Tunézia homokdűnéi között várja majd a résztvevőket. Az idei versenyen immár két motoros is a rajthoz áll majd. 

A szervezők továbbá elmondták, azért is választották helyszínül Tunéziát, mert az arab ország az észak-afrikai államok közül a legrendezettebb viszonyokkal rendelkező és legbiztonságosabb. Ennek ékes bizonyítéka, hogy március 6-án a rendkívüli állapotot is megszüntették az országban. 

Az esemény két főtámogatója az ázsiai terepjáró- és kishaszonjármú gyártás két kiemelkedő szereplője, a Ssangyong és az Isuzu. 

Videók