Forma-1: Vettel őrült csatában nyert Malajziában

Fantasztikus autóversenyzést hozott a Maláj Nagydíj, köszönhetően a két Red Bullnak. Mark Webber és Sebastian Vettel nem mindennapi csatát produkált.


A 2013-as malajziai nagydíjat a kétszeres világbajnok német Sebastian Vettel nyerte meg Mark Webber és Lewis Hamilton előtt. Kissé kaotikusra sikerült a verseny eleje. Az élről rajtoló Vettel sikeresen eljött a mezőny előtt, de a rajt legnagyobb nyertese Mark Webber volt, aki Felipe Massát és Fernando Alonsót is megelőzte, ám nem sokáig örülhetett, hiszen Alonso gyorsan visszavette pozicíóját.

Az újabb nagy durranás a második körben érkezett. Korábban ugyan szabad szemmel nem láthattuk, de Alonso első légterelő szárnya megsérült. A sérült karosszériaelem pedig leszakadt és a Ferrari maga alá gyűrte. A Ferrari spanyolja kiesett a 2. körben.

Valószínűleg ennek is köszönhetően a Red Bull dominált a versenyen. Tíz körrel a futam vége előtt pedig olyasmi történt, amire sokan nem számítottak. Vettel megtámadta Webbert és végül meg is előzte az ausztrált. Ez aztán Hornernél és Webbernél is kiverte a biztosítékot.

Hasonló helyzetbe került a Mercedes is, de Ross Brawn megtiltotta Rosbergnek, hogy megelőzze Hamiltont, aki korábban nem találta csapatát a boxutcában.

A verseny végeredménye:


A pontversenyben is jól látszik, hogy Fernando Alonsónak nagyon nem jött jól szepangi mutatványa. A spanyol már most 22 pontos hátrányt szedett össze Vettellel szemben.

Az élen a Malajziában duplázó Red Bull Renault áll 66 ponttal. Meglepő a McLaren-Mercedes és a Williams-Renault gyengélkedése.

Videók