Zak Brown: Norris gyorsabb, mint Verstappen

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint Lando Norris gyorsabb, mint a címvédő Max Verstappen, aki az elmúlt években dominált az F1-ben.


Zak Brown azt állította, hogy Lando Norris „gyorsabb” a nyers tehetség tekintetében, mint a háromszoros világbajnok Max Verstappen, de elismerte, hogy a páros közötti bajnoki küzdelem „könnyekkel végződne”.

Norris a Miami Nagydíjon Verstappen fölé tudott kerekedni, a 110. versenyén pedig végül megszerezte karrierje első F1-es futamgyőzelmét.

Egy jól időzített biztonsági autó 'ingyen' boxkiállást biztosított a 24 éves versenyzőnek, és amint a verseny folytatódott, a McLaren el tudott húzni a futamon gyengélkedő Red Bull elől.

A Norris kezére játszott tényezők ellenére a McLaren Racing vezérigazgatója egyenlő versenyautóban ülve Norrisra szavazna Verstappen ellen.

„Szerintem Lando képes lenne legyőzni Maxot egy egyenes küzdelemben” - mondta Brown a Motorsport.com-nak. „Szerintem félelmetes küzdelem lenne, szerintem sok futam végződne könnyekkel - egyikük vagy másikuk, vagy mindkettőjük számára. De azt hiszem, ami a nyers tehetséget illeti, nem láttam még senkit, aki gyorsabb lenne Landónál. Biztos vagyok benne, hogy Max is gyors, biztos vagyok benne, hogy néhányan nem értenek egyet velem, és végső soron sosem tudjuk meg, amíg nem látjuk őket ugyanabban az autóban ülve” - zárta gondolatait az amerikai.

(Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365)

Videók