Wolffnak kétsége sincs a Red Bull jövő évi formáját illetően

A Mercedes csapatfőnöke arra számít, hogy a Red Bull domináns teljesítménye 2024-ben is megmarad.


Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy a Red Bull mindenki másnál korábban kezdte meg 2024-es autójának fejlesztését, azért, hogy meg tudják tartani fölényüket a Forma-1-ben.

A Red Bull csapata 2023-ban domináns futamgyőzelmeket aratott, a lehetséges 22 futamgyőzelemből pedig 21-et szereztek a szezon során.

Az egyetlen futam, ahol más csapat pilótája nyert meg a Szingapúri Nagydíj volt, előtte zsinórban tizenhat futamgyőzelmet számláltak.

Várhatóan a Red Bull 2024-ben is folytatja kiváló formáját az RB20-assal, miután a 2023-as szezon jó részét a jövő évi autó fejlesztésére fordították.

A Mercedes egy újabb nehéz szezont élt át, amikor megpróbáltak megbarátkozni az autójuk koncepciójával, de Wolff arra számít, hogy visszavágnak majd.

„Mindent bele akarunk adni, hogy tisztességes esélyünk legyen" - mondta Wolff a médiának, köztük a RacingNews365-nek.

„Nincs kétségem afelől, hogy korán leállították az autójuk fejlesztését, így nagyon erősek lesznek a következő szezonban” – tekintett előre a Mercedes csapatfőnöke.

A Mercedes az eléggé nehéz és nyeretlen szezonjuk ellenére is a második helyen végeztek a konstruktőri bajnokságban a világbajnok Red Bull mögött.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók