Wolff: „Verstappen és a Red Bull minden futamot megnyerhet idén”

A Mercedes csapatfőnöke szerint, a holland címvédő egy másik galaxisban versenyzett.


Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy Max Verstappen más galaxisban volt a Bahreini Nagydíjon.

A holland a lehető legjobban kezdte meg a címvédését azzal, hogy 22,4 másodperces főlényes győzelemt aratott Red Bull-os csapattársa, Sergio Perez felett.

A Mercedes csak az ötödik és hetedik helyen tudott végezni George Russell és Lewis Hamilton jóvoltából, miután mindketten különböző problémákkal küzdöttek a szezonnyitón.

Wolff pedig a médiának nyilatkozva azt mondta: „Úgy gondolom, Max nem egy másik ligában, hanem egy másik galaxisban járt. A teljesítménye rendkívüli volt.

„De mindenki más, láttuk a Ferrarik közötti különbségeket, és úgy vélem, hogy a Ferrari, a McLaren és a Mercedes csoportja valószínűleg hasonló szinten volt. Nekünk csak magunkra kell fókuszálnunk, a problémáinkon úrrá kell lennünk, és ha jobban tudjuk menedzselni a versenyhétvégénket, akkor versenyben leszünk azokkal a srácokkal” – folytatta Wolff.

A Red Bullnak csak Carlos Sainz a Szingapúri Nagydíjon aratott győzelme miatt nem sikerült tökéletes szezont futnia az elmúlt idényben, annyira domináns volt az RB19-es.

Miután a csapat szombaton kettős győzelmet aratott, Wolffot arról kérdezték, hogy Verstappen tehetségét és formáját elnézve lehetséges-e, hogy a Milton Keynes-i bázisú alakulat minden futamot megnyerjen az idén.

„Sajnos igen. El kell ismerni a teljesítményét, nagyon erős” - válaszolta Wolff.

A Forma-1 mezőnye már utón van Szaúd-Arábiába, ahol a szezon második versenyét fogják teljesíteni, és csak úgy mint, Bahreinben, ezúttal is szombaton lesz a futam.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók