Wolff: „Legalább most egy rendes versenyigazgató lesz Abu Dhabiban”

A Mercedes és a Ferrari úgy vág neki a szezon utolsó futamának, hogy mindössze négy pont választja el őket a konstruktőri bajnokság második helyéért folytatott harcban.


Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke ragaszkodik ahhoz, hogy az Abu-Dhabi finálé "rendben lesz" egy "megfelelő versenyigazgatóval" a helyén, miközben a Ferrari ellen küzdenek majd a konstruktőrök versenyének második helyéért.

A Mercedes 20 pontos előnye a Ferrarival szemben a Red Bull mögött a második helyért folytatott harcban mindössze négy pontra csökkent a szezonzáró előtt, a Mercedes 392 ponttal míg a Ferrari 388 ponttal követi őket.

Abu Dhabi egyben a Mercedes utolsó esélyét is jelenti arra, hogy 2023-ban futamgyőzelmet arathasson, és elkerüljék az első nyeretlen szezonjukat 2011 óta.

Wolff pedig a 2021-es, vitatott világbajnoki címről döntő fináléra utalt, amikor az elvárásairól kérdezték.

Azon a versenyen az akkori versenyigazgató, Michael Masi öt körrel a vége előtt beküldte a Safety Car-t, de az ausztrál szakember nem követte a szokásos Safety Car újraindítási eljárását, és kizárólag csak két világbajnoki aspiráns között autózó lekörözötteket engedték el a mezőny után, ezzel pedig megadták a lehetőséget Max Verstappen számára a támadásra az utolsó körben.

Verstappen megelőzte Hamiltont, és ezzel pedig eldöntötte a bajnoki cím sorsát, az FIA utólagos vizsgálata végén pedig úgy döntött, hogy az akkori döntés egy emberi hiba volt Masi részéről, akit ezzel el is távolítottak a posztjáról, amit Niels Wittich vett át tőle és a mai napig ő a versenyigazgató.

Borítókép:  Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Videók