"Wolff hazudott Hamiltonnak"

Csak egy okos húzás volt a rádióüzenete?


Nico Rosberg úgy véli, Toto Wolff rádióüzenete, melyet Imolában Lewis Hamiltonnak küldött egy okos húzás volt, azonban nem tükrözte a valóságot.

Wolff az utolsó kört követően a csapatrádión keresztül kért bocsánatot a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltontól, azt követően, hogy a brit csak a 13. helyet szerezte meg.

„Elnézést, amiért ma vezetned kellett" – mondta Wolff közvetlenül Hamiltonnak.

„Tudom, hogy ez vezethetetlen, és nem az, amit megérdemelnénk. Ez egy szörnyű verseny volt, de ki fogunk jönni ebből” – tette hozzá.

Hamilton elismerte, hogy az idei címre vonatkozó reményei elmúlszálltak, miután egész hétvégén nem volt meg a megfelelő tempója és csak a 13. helyen ért célba. Bár év végéig még sok idő van hátra és Wolff ígéretéhez híven akár fel is javulhatnak a Mercedesek, Rosberg azonban úgy véli a csapatfőnök szavai nem voltak teljesen őszinték.

„Toto mentális játékot játszott, ami egy nagyon okos dolog részéről” – mondta a 2016-os világbajnok a Sky Sports F1-nek.

„(A Mercedes) magára vállalta a felelősséget. Valójában megpróbáltak lelki támaszt nyújtani Hamiltonnak, felhívták és ezt mondták neki, Hé Lewis ez nem a te hibád, valójában rajtunk múlt. Ez nagyon okos dolog, de az igazság nem egészen ez”
– tette hozzá.

„Ne felejtsük el, hogy Russell a 4. lett ugyanazzal az autóval, szóval Lewisnak határozottan nagy szerepe volt abban a gyenge eredményben ezen a hétvégén. Russellnek még így is sikerült a 4. helyre bejönnie egy zseniális hétvégével, szóval több volt ebben az autóban.”

Borítókép: Dan Istitene/Getty Images

Forrás: planetf1.com

Videók