Wolff: ez remélhetőleg már megoldja a problémáinkat

A Mercedes csapatfőnöke jelentős fejlesztéseket ígér Hamiltonnak és Russellnak Barcelonára.


A 2022-es szezon eddigi részében a Mercedes nem igazán tudta felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival. A csapat folyamatosan vizsgálja az adatokat, és próbál fejleszteni, ez idáig azonban ezek nem hoztak jelenős változást. Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöke most azt ígérte pilótáinak, Barcelonáig jelentős fejlesztéseket hajtanak végre.

A Miami versenyhétvége kezdetén úgy tűnt, a Mercedes fordulóponthoz érkezett, mivel Russell a pénteki második szabadedzésen megfutotta a leggyorsabb kört. Ez a változás azonban rövid életűnek tűnt, mivel a fiatal versenyzőnek az időmérőn már a legjobb tízbe sem sikerült beférkőznie, miközben Hamilton sem tudta tartani a lépést a két nagy rivális istállóval. Bár mindkét pilóta kihozta a maximumot a futamból, egy ötödik és egy hatodik helyet szerezve, a Mercedesek továbbra is problémákkal küzdenek, és tempójuk elmarad a riválisaiéktól.

A szezonban először most kerül majd sor arra, hogy két versenyhétvége közt csak egy hét teljen el. A Barcelonai Nagydíj után a csapatok pihenés nélkül érkeznek meg Monacóba. Toto Wolff most azt ígérte a csapat már a katalán versenyhétvégére jelentős változásokat eszközöl, és bízik benne, hogy ezek emgoldják majd a problémáikat.

„Ehhez a padlón hajtunk végre néhány kísérletet. Barcelonában jelentős módosításokat hajtunk végre az alvázon, ami remélhetőleg már megoldást jelent” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

A Barcelonai Nagydíj számos lehetőséget kínál a csapatnak, mivel a versenyhétvége adatait össze tudják majd venni a szezon előtti tesztek adataival.

A Mercedes emberei arra is próbálnak rájönni, mi állhat annak hátterében, hogy a szabadedzésen kiváló eredményt produkáló autók az időmérőn és a futamon jóval gyengébben muzsikáltak.

"Nem vagyunk olyan gyorsak az időmérőn, és visszaesünk oda, ahol vagyunk, a Bullok és a Ferrarik mögé. Megnézzük az összes adatot, amit generáltunk, és megpróbáljuk kideríteni (az okát). Nagyon jók voltunk a pénteki edzésen, gyors körökkel, és boncolgatnunk kell, miért van ez így, mivel jelenleg nem vagyunk a csúcson.”


A pályapozíció létfontosságú lesz a soron következő nagydíjakon, mivel a két pályán kifejezetten nehéz az előzés. Épen ezért a Mercedeseknek már az időmérő edzésen versenyképes köridőt kellene futniuk.
Hamilton egyébként egy nagy rekorddal a háta mögött utazik Barcelonába, ahol öt egymást követő évben sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára. A Mercedes jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, amelyet uralt az elmúlt nyolc szezonban.

Borítókép: Twitter.com/PETRONAS Motorsports

Videók