Wolff: A Mercedes ezzel csábíthatná el Verstappent

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy a Mercedes “házi feladata” meggyőzni Max Verstappent, hogy csatlakozzon a csapathoz.


A brackley-i székhelyű alakulat a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton utódját keresi, aki jövőre a Ferrarihoz csatlakozik.

A Red Bull csapatnál zajló zavargások közepette felmerült, hogy Max Verstappen esetleg távozhat az energiaitalosoktól a jövőben.

A 26 éves versenyzőnek jelenleg 2028 végéig érvényes szerződése van, de a RacingNews365 úgy tudja, hogy létezik egy záradék, amely lehetővé tenné Verstappen távozását Helmut Marko kilépése esetén.

Verstappen hűséget fogadott Markónak a Red Bull szervezeténél zajló zavaros hetek közepette, Max édesapja, Jos a csapatfőnök Christian Horner búcsúját követelte, miután a brit ellen vizsgálat indult.

A Red Bull egyik alkalmazottja, akit azóta felfüggesztettek, vádakat fogalmazott meg Horner ellen, mielőtt egy külsős ügyvéd által vezetett vizsgálatot követően tisztázták a csapatfőnököt.

Mivel 2026-ban új technikai szabályok lépnek életbe, amelyek felboríthatják a rajtrács sorrendjét, Wolff felvetette, hogy ez lehetőséget jelent a Mercedes számára Verstappen levadászására.

„Minden csapat szeretné elvinni Maxot, mert ő a legerősebb pilóta, ez logikus” – mondta Wolff az OE24-nek.

„De egy versenyző mindig megpróbál a lehető legerősebb autóban ülni. Ezért kell előzetesen elvégeznünk a házi feladatunkat, hogy az autó jól teljesítsen. A Mercedes abban az esetben igazi alternatívává válhatna Max számára” – zárta gondolatait Toto Wolff.

A Mercedes jelenleg az előzetes ígéretek ellenére nem teljesített jól a szezon első két versenyén, aminek következtében lemaradtak a Red Bull és a Ferrari csapata mögött.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók