Webber: soha nem szabad alábecsülni a Mercedest

Még izgalmasabb lenne a bajnokság, ha csatlakozna az éllovasokhoz a Mercedes is.


Az egykori Forma-1-es pilóta arra figyelmeztet mindenkit, hogy a Mercedes csapatát soha nem szabad leírni, mert bármikor visszaérhetnek.

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a Mercedes megnyerte az elmúlt nyolc konstruktőri bajnokságot egymás után, és ezalatt hét egyéni bajnoki címet is szereztek, igencsak megdöbbentő volt, hogy az új szabályozási korszak kezdetén, 2022-ben elmaradtak az élmezőnytől. Mivel már nyolc futamon túl vagyunk, és a Mercedes nem sokat dolgozott le a hátrányából, egyre nehezebb elhinni, hogy a Mercedes újjáéledése a közeljövőben megtörténik.


Fotó: Doug Murray/Icon Sportswire a Getty Images

Webber, aki 2007 és 2013 között a Red Bull versenyzője volt, arra figyelmeztet, hogy hiba lenne alábecsülni a Mercedest, és elkönyvelni, hogy már nem jelentenek veszélyt.

„Hihetetlenek voltak az elmúlt években, most még a dobogóért is küzdeniük kell. Nyilvánvalóan ez egy nagy változás a győztes mentalitásukban, egyértelműen nem fekszik még nekik az új szabályozási rendszer. Szóval van egy hegy, amit meg kell mászni, de soha nem szabad alábecsülni őket, bármikor visszavághatnak” – elemezte Webber a Channel 4-nek a kialakult helyzetet.

Webber ezután rátért arra, hogy a Mercedesnek nagyon oda kell figyelnie pilótadinamikájára, Hamilton pedig azért küzd, hogy kordában tartsa új csapattársát.

„Russell jelenleg felülmúlja Lewist, ami csapaton belül feszültséget okozhat. A Mercedesnek figyelnie kell arra, hogy Lewis boldog maradjon.”


Borítókép és fotók: Doug Murray/Icon Sportswire a Getty Images

 

Videók