Vettel Schumacherre emlékezteti a csapatfőnököt

A Ferrari új csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene értékelte az eddig teszteredményeket. Nagyon pozitívnak látja a csapaton belüli munkát, és Vettelben is látja a sikeres Schumachert.


Jó formában kezdte a Ferrari a 2015-ös téli felkészülést. Jerezben jobbnál jobb köridőket autóztak, a szakértők egybehangzó véleménye szerint nagyot léptek előre tavalyi önmagukhoz képest, ráadásul még az istállón belüli hangulat is sokkal jobbnak tűnt, mint egy évvel ezelőtt. Maurizio Arrivabene ugyan még csak néhány hónapja a Scuderia csapatfőnöke, az F1-et viszont már elég jól ismeri ahhoz, hogy ne tulajdonítson túl nagy jelentőséget mindezen pozitív előjeleknek.

„A legfontosabb teszt az utolsó, mégpedig egyszerű okból: ilyen kevéssel a szezonnyitó előtt már mindenki kénytelen levetni az álarcát. A Mercedes Jerezben még rejtegette a valódi erejét. A McLaren-Hondától pedig meglepetést várok, a japánokkal mindig számolnunk kell” – nyilatkozta az erőviszonyokról az olasz csapatfőnök Leo Turrininek.

„Még ha a dohányiparból is jövök, akkor sem tudok a füstjelekből olvasni! Nagy álmaim vannak, de két lábbal a földön állok, mert látom, hogy a Ferrari alkalmazottai mennyire eltökélten dolgoznak. Az is nyilvánvaló számomra, hogy a csapaton belüli jó hangulattal még nem lehet bajnoki címet nyerni. Csak mert a hangulat jó, az még nem jelenti azt, hogy az autó jól is megy. Bárcsak ennyire egyszerű lenne!”

A jó hangulat ugyanakkor a csapaton belül történt megújulást jelzi. Azért pedig nem kis mértékben felelős a Red Bulltól érkező Sebastian Vettel, aki a vezetők elmondása szerint új lendületet adott a maranellóiaknak. A német elképesztő elszántsággal vetette bele magát a munkába, s a Ferrarival a Marlboro révén már évtizedek óta kapcsolatban álló Arrivabenét hozzáállása a Scuderia korábbi bajnokára, Michael Schumacherre emlékezteti.

„Már azokban az időkben is kapcsolatban álltam a Ferrarival, amikor még Michael Schumacher versenyzett itt. Amikor figyelem Sebastian Vettelt, az ő munkamódszerét, a hozzáállását, vannak olyan pillanatok, amikor megijedek és elámulok. Bizonyos szempontból Sebastian valóban olyan, mintha Schumi másolata lenne, a hasonlóság lenyűgöző az olyanok számára, akik mindkettejüket ismerik. Természetesen reméljük, hogy egy nap majd hasonló sikereket is ér el” – fogalmazott az olasz.

Majd kiemelte, a tavaly pocsék szezont futó másik bajnokban, Kimi Räikkönenben is bízik. „Seb és Räikkönen remekül dolgoznak együtt. Kimiben én mindig is hittem, és már rég ismerem, jóban vagyunk, és örömmel dolgozom vele együtt. De ez esetben sem hagyatkozom a múltra” – fogalmazott.

Végül pedig üzent a maranellói átszervezéseket kétkedve figyelőknek: „Aki ma kételkedik a Ferrariban, annak csak annyit mondhatok, várjon csak, majd a tények önmagukért beszélnek!”

Videók