Vettel reagált Alonso csípős megjegyzésére

Bóknak veszi Fernando Alonso legutóbbi csípős megjegyzését Sebastian Vettel. A Red Bull bajnoka elismeri hibáit, ugyanakkor csalókának tartja az idei szezonban elért eredményeit.
Sebastian Vettel Szingapúrban idei legjobb helyezését érte el, második lett, s ezzel igazolta, az év eleji nehézségek után valóban kezd egyre jobban boldogulni idei autójával - írja a telesport.hu. „Természetesen jót tett ez a siker. A csapat és én eddig nem éltünk át ennél nehezebb szezont, de a tény, hogy lassan kezd kifizetődni a kemény munkánk, nagyon sokat jelent számunkra” – nyilatkozta Vettel az Auto Bildnek adott interjújában.

Az utóbbi időben a gyengébb eredmények és a Red Bull nehézségei miatt elég sokat találgattak arról, vajon Vettel kitart-e csapata mellett. Mivel újra összefüggésbe hozták a Ferrarival is, a német lap természetesen arról is megkérdezte, garantálja-e, hogy jövőre is az osztrákoknál versenyez. „Nem, természetesen nem! Bármikor lezuhanhatok a lépcsőn, és súlyosan megsérülhetek” – viccelte el nevetve a kérdést. „De komolyra fordítva a szót: már többször is hangsúlyoztam, hogy szerződésem van a következő évre a Red Bull-lal. Tehát náluk fogok versenyezni.”

„Egy versenyző mindig nyerni akar – teljesen mindegy, épp kinél versenyez. A kihívás, hogy újra nyerjek a Red Bull-lal, nem lett kisebb. Igaz ugyanakkor, hogy a régi versenyzők sokszor mondták már nekem, hogy a Ferrarival a legszebb nyerni. Ezt a tapasztalatot még nem éltem át, tehát nem is tudom, hogy igaz-e az állítás.”

A közelmúltban Vettelnek újra odaszúrt nagy riválisa, Fernando Alonso, aki kijelentette, az idei eredmények megmutatják, mennyire igaza volt, amikor a múltban hangsúlyozta, nem a négyszeres világbajnok a legjobb versenyzője a mezőnynek. „Gyanítom, ezt bóknak is vehetem. Fernando és én már nagyon sok szoros csatát vívtunk egymással, és természetesen nagyon boldoggá tesz, hogy gyakran nyertem. Tehát úgy értelmezem ezt, hogy nehezen visel el engem” – reagált Vettel az egyébként Lewis Hamiltont legjobbnak nevező riválisa szavaira. Majd a kérdésre, szerinte ki a legjobb versenyző a mezőnyben, diplomatikus választ adott. „Tisztelem Alonsót és Hamiltont is. Mindketten nagyszerű versenyzők. Ennél többet azonban nem szeretnék mondani. Még ha meg is van erről a véleményem, inkább megtartanám magamnak.”

Az idei évben egyébként újabb név csatlakozott a legjobbak közé: Vettel csapattársa, Daniel Ricciardo. Az idén már három futamot megnyerő ausztrál a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, s az elmúlt hetekben már többször is fölvetődött, hogy a bajnoki esélyek életben tartása érdekében Vettelnek segítenie kéne őt. „Nem ez a megfelelő év arra, hogy csapatsorrendről beszéljünk. Még ha tökéletes autónk lenne, akkor is nagyon nehéz megelőzni a Mercedest. Egyszerűen nagyszerű munkát végeztek a télen, jobb csomaggal álltak elő, mint mindenki más. Ami minket illet, Szingapúrban megmutattam, hogy én sem vagyok annyira messze Danieltől” – mondta erről a heppenheimi.

Végül pedig arról is beszélt, hogy az idei eredmények némiképp félrevezetőek. „Kívülről nehéz megítélni ezt, hiszen nem ismered a hátteret. De kicsit több szerencsével én is nyerhettem volna. Egyes futamokon komoly technikai problémáim voltak, másokon ezen gondok miatt nem tudtam rendesen felkészülni a versenyre az edzéseken. És a stratégiával is voltak nehézségeink. De hozzáteszem: én is követtem el hibákat, mint a magyarországi megpördülésem. A legfontosabb, hogy tanulj ezen hibákból, mert az így nyert tapasztalattal is csak jobb lehetsz. Daniel ugyanakkor nagyon-nagyon jól teljesít, megnehezíti az életemet – ehhez kétség sem férhet.”

Videók