Vettel reagált a Ferrari-főnök finom kritikájára

Tagadja Sebastian Vettel, hogy bármiféle nézeteltérés lenne közte és Maurizio Arrivabene között. Főnöke pénteken tett furcsa kijelentést a négyszeres bajnokról.


Meg kell dolgoznia Sebastian Vettelnek azért, hogy 2017 végén lejáró szerződését meghosszabbítsa a Ferrari. Ezt Maurizio Arrivabene jelentette ki még pénteken Szuzukában, az olasz Sky televíziónak adott interjújában. Ismerve a csapat és a német viszonyát, sokakat meglepett a paddockban, hogy a csapatfőnök, aki rendszerint tűzbe tenné a kezét a Ferrari tagjaiért, lebegteti versenyzője jövőjét.

Mindez főleg Vettel utóbbi időben látott halványabb teljesítménye, valamint a Malajziában kiosztott büntetése, a rajtbalesete óta kapott kritikák ismeretében tűnt érdekesnek. Olyannyira, hogy a szuzukai időmérő edzés után – melyen vereséget szenvedett az egy éve még fölényesen legyőzött Kimi Räikkönentől – meg is kérdezték tőle, mit szól Arrivabene kijelentéséhez.

„Nem tudom, mit mondott, szóval nem szeretnék túl sokat belelátni ebbe. De igazán jó kapcsolatot ápolunk egymással” – mondta. „Ha van bármi is, ami nem tetszik, elmondom neki – és fordítva is így van. Tudom, hogy nincs semmi probléma közöttünk, semmi, amit rendeznünk kéne. Mindketten, ő és én is ugyanazt akarjuk elérni. Versenyeket próbálunk nyerni, erősebbé válni, főleg a jövő tekintetében. Most erre összpontosítunk.”

Vettel elismerte, a 2016-os szezon sem a Ferrari, sem az ő szempontjából nem úgy alakult, ahogyan várták, ám cáfolta, hogy ez rossz hatással lenne kapcsolatukra. „Nagyon őszinte a kapcsolatom vele. Ahogy a csapat, úgy én is teljesíteni akarok. Voltak versenyek idén, amelyeken nem sikerült, emiatt én sem voltam elégedett, mert többre számítottam. De ez az év a mélységekről és magaslatokról szólt. Az eredményeink nem mindig feleltek meg annak, amilyen a tempónk volt az egyes hétvégéken.”

„De nem ezzel foglalkozunk. A csapat igyekszik fejlődni a szezon végéig. Aztán mindent szeretnénk továbbvinni a következő évre, még ha a szabályok változnak is. Sokat tanulhatunk a mostani autóról, ami segíthet nekünk a következő évben.”

Vettel 4. lett a szuzukai időmérő edzésen, és már a csapatrádióban azzal biztatta sokat kritizált csapatát, hogy nagyot fejlődött az autójuk 2015 óta. „Az emberek azt jósolták, ezen a pályán gyengék leszünk, de nagyon jó napunk volt, az autónk jó volt az időmérőn, és minden simán ment. Ez több dolog összességének az eredménye. Az autó egyfelől sokkal jobb, mint tavaly volt. Másfelől ezen a pályán erősebb autóra van szükség ahhoz, hogy gyorsabb légy. Az élen állókkal szembeni lemaradásunk is sokkal kisebb, mint az előző versenyeken. Emellett úgy fest, az ide hozott újításaink működnek, ami elégedetté tesz minket” – nyugtázta elégedetten.

Vettel három rajthelyes büntetése miatt végül a 7. rajthelyről várja a vasárnapi Japán Nagydíjat.

Videók