Vettel: nem lehet mindig csak bántani Schumachert

Az Aston Martin versenyzője jogosnak tartja a Mick Schumacherrel szembeni kritikákat, de…


Bár Sebastian Vettel szerint jogos lehet a Mick Schumacher teljesítményével kapcsolatos kritika, azt is ki kellene emelni, ha valamit jól csinál.

Schumacher egész junior pályafutása során azt a tendenciát mutatta, hogy a második szezonjában jelentősen javult ugyanabban a kategóriában, de a Forma-1-ben eddig ez nem így van, ami egyre nagyobb nyomással jár.

A 2021-es szezon minden várakozás nélkül zajlott, mivel a Haas lemaradt a fejlesztések terén, de az új szezonban a cél egyértelműen az volt, hogy a Haas visszatérjen a pontszerző helyekre, ami sikerült is. A probléma az, hogy Kevin Magnussen szerezte a Haas összes pontját (15), míg Schumachernek eddig egyetlen egy sem jött össze. Magnussen a 2022-es barcelonai tesztet követően váratlanul tért vissza a Forma-1-be, miután a Haas megszakította kapcsolatát a Mazepin családdal.


Fotó: Hasan Bratic/képszövetség a Getty Images

Vettel, Schumacher közeli barátja és mentora, megérti, miért kritizálják Schumachert ebben a szezonban, de úgy érzi, ezeket lehetne némileg ideálisabban kezelni. Amikor Schumacher valami jót csinál, Vettel szerint azt is el kellene ismerni.

„Ebből a szempontból jogos a kritika, de nem lehet mindig csak bántani. Azt is mondani kell neki, ha valami jót tett” – mondta Vettel a BILD-nek.

Schumacher legkeményebb kritikusa ebben a szezonban saját főnöke, a Haas csapatfőnöke, Guenther Steiner volt. Schumacher 2022-ben két súlyos balesetet szenvedett el, először Szaúd-Arábiában, majd Monacóban.

„Jelenleg az a probléma, hogy elkészítsek az új alkatrészeket, mert nagyon le vagyunk maradva a gyártásban. Nem terveztük, hogy ennyi alkatrészt kell készítenünk” - mondta Steiner, a Haas csapatfőnöke a Channel 4-nek.


Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Borítókép és fotók: Christian Bruna – Pool/Getty Images

Videók