Vettel: Michael az én hősöm. Hamilton nyerhet akármennyi címet, nekem Schumacher lesz mindig a legnagyobb pilóta

Még akkor is, ha Lewis Hamilton ezen a hétvégén megdönti világbajnoki rekordját.


Sebastian Vettel ragaszkodik ahhoz, hogy Michael Schumacher marad a Forma-1 történetének legnagyobb pilótája – még akkor is, ha Lewis Hamilton még öt világbajnoki címet nyer. Hamilton és Schumacher jelenleg hét-hét bajnoki címet tudhat magáénak, de a Mercedes versenyzője elléphet, ha a hétvégi nagydíjon legyőzi Max Verstappent.

A szezonzáró versenyen Hamilton és Verstappen holtversenyben 369,5 ponttal rendelkezik a tabellán. A brit ragaszkodik ahhoz, hogy egy esetleges nyolcadik cím pályafutása legjobb eredménye lenne, tekintettel a párosuk küzdelmére. Vettel azonban úgy érzi, Schumacher - aki 1994 és 2004 között hét címet nyert - továbbra is érinthetetlen lesz a sportág történetének legjobbjaként, még akkor is, ha Hamilton tovább növeli a rekordját.

„Michael az én hősöm. Emiatt valószínűleg nem akarom, hogy Lewis nyerjen, de az az igazság, hogy mindkettőjüknek erős szezonja volt, az utolsó versenyen dől el minden. Bizonyos értelemben örülnék, ha Michael rekordja továbbra is állna, de még ha Lewis nyer is, számomra még mindig Michael a legnagyobb. Lewis nyerhet még egyet, még kettőt, még hármat, még öt bajnoki címet, de ez nem változtat bennem semmit. A szívem azt súgja, hogy Max nyerjen, hogy életben tartsam a rekordot, de tiszta fejjel azt gondolom, győzzön a jobbik” – mondta Vettel.

Forrás: dailymail.co.uk
Borítókép/Fotók: dailymail.co.uk

Videók